Chrumkavé kuracie krídelká sú chutné a zároveň vedia skvelo zasýtiť. Súčasťou ich prípravy býva marinovanie v korenistých zmesiach, ktoré im dodávajú na šťavnatosti. Problém je však v tom, že tieto zmesi obsahujú veľké množstvo oleja. Nehovoriac o tom, že marinovanie je príliš zdĺhavé. Existuje však jeden trik, ktorý celý proces prípravy skracuje a zaisťuje, že výsledný pokrm nie je ani zďaleka tak ťažký.
Chrumkavé kuracie krídelká sú chutné a zároveň vedia skvelo zasýtiť. Súčasťou ich prípravy býva marinovanie v korenistých zmesiach, ktoré im dodávajú na šťavnatosti. Problém je však v tom, že tieto zmesi obsahujú veľké množstvo oleja. Nehovoriac o tom, že marinovanie je príliš zdĺhavé. Existuje však jeden trik, ktorý celý proces prípravy skracuje a zaisťuje, že výsledný pokrm nie je ani zďaleka tak ťažký.
Klasické marinády sú výhodné v tom, že ich môžete robiť na desiatky spôsobov. Je len na vás, aké suroviny do nich pridáte. Základ vo forme oleja však vo väčšine prípadov zostáva rovnaký.
Olej spája suché suroviny (napríklad korenie) a zaručuje, že na mäse budú dobre držať. Zároveň zjednodušuje grilovanie alebo opekanie. Na panvicu spravidla už nemusíte dať žiaden tuk navyše.
Olejové marinády sú však veľmi ťažké a vysoko kalorické. Mnohí ľudia, ktorí sa snažia zhodiť prebytočné kilá alebo sa zdravo stravujú, sa im oblúkom vyhýbajú.
Marinády však nie sú jediným spôsobom, ako si pripraviť chrumkavé kuracie krídelká. Existujú aj oveľa jednoduchšie, rýchlejšie a zdravšie spôsoby. Medzi ne patrí prášok do pečiva.
Prášok do pečiva je tajnou ingredienciou, ktorú používajú aj mnohí profesionálni šéfkuchári. Krídelká sú vďaka nemu dokonalo prepečené a chrumkavé, pričom celý proces prípravy je oveľa rýchlejší.
Ak totižto krídelká namočíte do marinády, musíte na ne čakať minimálne jednu či dve hodiny. Niekedy aj viac. Takýmto spôsobom si zaručíte, že jednotlivé chute sa dobre prepoja a výsledný pokrm bude skutočne výborný.
Nie každý má však čas tak dlho čakať. Ak sa ponáhľate alebo hľadáte zdravší spôsob, ako pripraviť krídelká, vymeňte klasickú marinádu za prášok do pečiva.
A ako je možné, že prášok do pečiva dokáže zaručiť chrumkavosť?
Dôvodom je skutočnosť, že prášok je hygroskopický. To znamená, že dokáže viazať vodu z prostredia, v ktorom sa nachádza (v tomto prípade z mäsa). Všetko následne podporuje ešte soľ, ktorá má rovnaké účinky a v recepte sa používa spolu s práškom.
Zdroj: Unsplash.com
Použitie prášku do pečiva je jednoduché, no ak chcete tie najlepšie výsledky, je potrebné držať sa jedného pravidla.
Tým je, že po tom, ako krídelká obalíte v prášku, musíte ich hneď tepelne upraviť. Látky v ňom totižto rozkladajú bielkoviny z mäsa a pomerne rýchlo strácajú svoje charakteristické vlastnosti. Ak by ste teda krídelká nechali dlhšie odpočívať na kuchynskej linke alebo v chladničke, mohli by byť po tepelnej úprave mäkké.
Chceli by ste vyskúšať kuracie krídelká s práškom do pečiva? Využite tento recept, na ktorý budete potrebovať:
Postup:
Upečené krídelká by mali byť krásne hnedé a chrumkavé. Naservírovať k nim môžete akúkoľvek prílohu a omáčku podľa chuti. Výborné sú domáce dressingy a dipy.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste