Tatárska omáčka vie zvýrazniť a zlepšiť nejeden pokrm. Hodí sa k rôzne upravenému mäsu, zemiakom aj zelenine. Má výraznú chuť a patrí medzi základné potraviny, ktoré v domácnostiach nesmú chýbať. Chceli by ste si ju vyskúšať pripraviť doma, no neviete, ako dosiahnuť tradičnú zaujímavú chuť? Pridajte do nej túto jednu tajnú ingredienciu, ktorá zaručí tie najlepšie výsledky.
Tatárska omáčka vie zvýrazniť a zlepšiť nejeden pokrm. Hodí sa k rôzne upravenému mäsu, zemiakom aj zelenine. Má výraznú chuť a patrí medzi základné potraviny, ktoré v domácnostiach nesmú chýbať. Chceli by ste si ju vyskúšať pripraviť doma, no neviete, ako dosiahnuť tradičnú zaujímavú chuť? Pridajte do nej túto jednu tajnú ingredienciu, ktorá zaručí tie najlepšie výsledky.
Súčasťou domácej tatárskej omáčky býva spravidla niekoľko základných ingrediencií, ktorými sú:
Na dochutenie je následne vhodná aj horčica či dokonca cesnak.
V niektorých receptoch sa stretnete aj s použitím bieleho jogurtu alebo kyslej smotany, ktoré sčasti alebo úplne nahrádzajú majonézu a zaisťujú, že výsledná omáčka je ľahšia a lepšie stráviteľná.
Aby sa však domáca tatárska omáčka približovala originálu ešte viac, nemali by ste zabúdať na jednu tajnú surovinu, ktorou sú kapary.
Kapary sú charakteristické svojou výraznou, ostrou a slanou chuťou. Tým, že bývajú naložené v slanom alebo octovom náleve, sú často aj kyslasté a korenisté. Perfektne sa tak hodia na prípravu domácej tatarky, v ktorej spájajú chute všetkých ostatných surovín a vytvárajú dokonalú harmóniu.
Na domácu tatársku omáčku s kaparami budete potrebovať:
Postup:
Ak chcete, aby bola domáca tatarka čo najlepšia, držte sa týchto tipov:
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste