Rýchle, jednoduché a chutné. Presne také sú nátierky z húb, ktoré môžete urobiť na raňajky, olovrant aj večeru. Ak chcete využiť hubovú sezónu naplno a pripraviť si niečo chutné pod zub, inšpirujte sa našou zbierkou najlepších nátierok, na ktoré vám bude stačiť len zopár ingrediencií.
Rýchle, jednoduché a chutné. Presne také sú nátierky z húb, ktoré môžete urobiť na raňajky, olovrant aj večeru. Ak chcete využiť hubovú sezónu naplno a pripraviť si niečo chutné pod zub, inšpirujte sa našou zbierkou najlepších nátierok, na ktoré vám bude stačiť len zopár ingrediencií.
Huby pred použitím namočíme do mlieka aspoň na hodinu. Potom ich v ňom uvaríme a pridáme ich k cibuli, ktorú sme opiekli dohneda na oleji alebo masti. Následne pridáme ešte cesnak, soľ, čierne mleté korenie, tymián a všetko spolu restujeme. Necháme vychladnúť, rozmixujeme, pridáme ešte smotanovú nátierku a podávame.
Dubáky namočíme do teplej vody a pridáme ich spolu s ňou k osmahnutej cibuli. Všetko spolu podusíme, osolíme, okoreníme, pridáme citrónovú šťavu a odstavíme. Hubovú zmes zmiešame s maslom a cesnakom a pridáme nastrúhaný syr.
Bedle nakrájame na kocky a osmahneme na oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme rascu s prelisovaným cesnakom a dusíme približne 15 minút. Následne všetko rozmixujeme a podávame s čerstvým pečivom.
Maslo roztopíme na panvici a vložíme doň huby. Chvíľu dusíme a následne pridáme smotanu, soľ a korenie. Povaríme a primiešame nasekanú petržlenovú vňať. Ešte teplú nátierku nanesieme na sendvič a posypeme tvrdým syrom, ktorý sa na nej roztopí.
Huby očistíme, nakrájame a osmahneme na oleji. Keď pustia šťavu, podusíme ich v nej. Takto pripravené huby necháme vychladnúť a potom ich pomocou mixéra rozmixujeme. Do zmesi prisypeme nakrájanú sterilizovanú uhorku, cibuľu, strúhaný plesňový syr, maslo a horčicu. Dôkladne premiešame a máme hotovo.
Šalotku a pór nakrájame nadrobno a opečieme na masle. Pridáme roztlačený cesnak a očistené šampiňóny. Podusíme a odstavíme z ohňa. Zmes osolíme, okoreníme a počkáme, kým vychladne. Potom do nej pridáme horčicu a kyslú smotanu a dôkladne premiešame.
Šampiňóny očistíme, nakrájame a osmahneme na troche oleja. To isté spravíme s cuketou a tofu. Tofu môžete pre lepšiu chuť opiecť spolu s cibuľkou. Všetky suroviny dáme do mixéra, pridáme trochu masla, soli, kurkumy a rozmixujeme.
Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a orestujeme na masle. Keď získa farbu, pridáme scedené huby, osolíme, pridáme tymián, mletú rascu, červenú mletú papriku, pretlačený cesnak a opekáme ďalej. Zmes po vychladnutí rozmixujeme, pridáme horčicu, smotanovú nátierku a podávame.
Huby (ideálne šampiňóny) očistíme, nakrájame a opečieme na troche oleja. Potom pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, premiešame a stiahneme z ohňa. Keď zmes vychladne, pridáme k nej feta syr, jogurt a všetko rozmixujeme pomocou mixéra. Pred podávaním nátierku osolíme a okoreníme podľa chuti.
Nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a pór orestujeme na rozpálenom masle. Keď získajú mierne zlatistú farbu, pridáme šampiňóny. Všetko ochutíme soľou, rascou a následne pridáme rozdrobené droždie, ktoré do zmesi dôkladne zamiešame. Keď sa droždie rozpustí, do nátierky zapracujeme vajce, dochutíme podľa svojich preferencií a môžeme podávať.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste