NajRecept.sk Časť dňa Raňajky Od bedlí až po šampiňóny: 10 originálnych nátierok, ktoré zasýtia celú rodinu.
Od bedlí až po šampiňóny: 10 originálnych nátierok, ktoré zasýtia celú rodinu.
Recept Od bedlí až po šampiňóny: 10 originálnych nátierok, ktoré zasýtia celú rodinu.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Rýchle, jednoduché a chutné. Presne také sú nátierky z húb, ktoré môžete urobiť na raňajky, olovrant aj večeru. Ak chcete využiť hubovú sezónu naplno a pripraviť si niečo chutné pod zub, inšpirujte sa našou zbierkou najlepších nátierok, na ktoré vám bude stačiť len zopár ingrediencií.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   5.10.2025

Od bedlí až po šampiňóny: 10 originálnych nátierok, ktoré zasýtia celú rodinu.

Rýchle, jednoduché a chutné. Presne také sú nátierky z húb, ktoré môžete urobiť na raňajky, olovrant aj večeru. Ak chcete využiť hubovú sezónu naplno a pripraviť si niečo chutné pod zub, inšpirujte sa našou zbierkou najlepších nátierok, na ktoré vám bude stačiť len zopár ingrediencií.

Nátierka zo sušených húb

Huby pred použitím namočíme do mlieka aspoň na hodinu. Potom ich v ňom uvaríme a pridáme ich k cibuli, ktorú sme opiekli dohneda na oleji alebo masti. Následne pridáme ešte cesnak, soľ, čierne mleté korenie, tymián a všetko spolu restujeme. Necháme vychladnúť, rozmixujeme, pridáme ešte smotanovú nátierku a podávame.

Dubáková nátierka

Dubáky namočíme do teplej vody a pridáme ich spolu s ňou k osmahnutej cibuli. Všetko spolu podusíme, osolíme, okoreníme, pridáme citrónovú šťavu a odstavíme. Hubovú zmes zmiešame s maslom a cesnakom a pridáme nastrúhaný syr.

Nátierka z bedlí

Bedle nakrájame na kocky a osmahneme na oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme rascu s prelisovaným cesnakom a dusíme približne 15 minút. Následne všetko rozmixujeme a podávame s čerstvým pečivom.

Hubová nátierka so syrom

Maslo roztopíme na panvici a vložíme doň huby. Chvíľu dusíme a následne pridáme smotanu, soľ a korenie. Povaríme a primiešame nasekanú petržlenovú vňať. Ešte teplú nátierku nanesieme na sendvič a posypeme tvrdým syrom, ktorý sa na nej roztopí.

Hubová nátierka s horčicou

Huby očistíme, nakrájame a osmahneme na oleji. Keď pustia šťavu, podusíme ich v nej. Takto pripravené huby necháme vychladnúť a potom ich pomocou mixéra rozmixujeme. Do zmesi prisypeme nakrájanú sterilizovanú uhorku, cibuľu, strúhaný plesňový syr, maslo a horčicu. Dôkladne premiešame a máme hotovo.

Nátierka zo šampiňónov

Šalotku a pór nakrájame nadrobno a opečieme na masle. Pridáme roztlačený cesnak a očistené šampiňóny. Podusíme a odstavíme z ohňa. Zmes osolíme, okoreníme a počkáme, kým vychladne. Potom do nej pridáme horčicu a kyslú smotanu a dôkladne premiešame.

Nátierka z tofu a šampiňónov

Šampiňóny očistíme, nakrájame a osmahneme na troche oleja. To isté spravíme s cuketou a tofu. Tofu môžete pre lepšiu chuť opiecť spolu s cibuľkou. Všetky suroviny dáme do mixéra, pridáme trochu masla, soli, kurkumy a rozmixujeme.

Nátierka z naložených húb

Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a orestujeme na masle. Keď získa farbu, pridáme scedené huby, osolíme, pridáme tymián, mletú rascu, červenú mletú papriku, pretlačený cesnak a opekáme ďalej. Zmes po vychladnutí rozmixujeme, pridáme horčicu, smotanovú nátierku a podávame.

Hubová nátierka s feta syrom

Huby (ideálne šampiňóny) očistíme, nakrájame a opečieme na troche oleja. Potom pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, premiešame a stiahneme z ohňa. Keď zmes vychladne, pridáme k nej feta syr, jogurt a všetko rozmixujeme pomocou mixéra. Pred podávaním nátierku osolíme a okoreníme podľa chuti.

Drožďová nátierka so šampiňónmi

Nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a pór orestujeme na rozpálenom masle. Keď získajú mierne zlatistú farbu, pridáme šampiňóny. Všetko ochutíme soľou, rascou a následne pridáme rozdrobené droždie, ktoré do zmesi dôkladne zamiešame. Keď sa droždie rozpustí, do nátierky zapracujeme vajce, dochutíme podľa svojich preferencií a môžeme podávať.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár