S prípravou ciest na vianočné koláčiky je ideálne začať skôr, aby odstáli a dobre sa s nimi pracovalo. Väčšina ciest vydrží pri skladovaní v chlade aj niekoľko dní, takže sa nemusíte obávať toho, že by boli po krátkom čase nejedlé. Začínate s vianočným pečením a chceli by ste trochu inšpirácie? Máme pre vás zbierku receptov na tie najlepšie cestá od pani Margitky. Autor: Margita Markovičová
S prípravou ciest na vianočné koláčiky je ideálne začať skôr, aby odstáli a dobre sa s nimi pracovalo. Väčšina ciest vydrží pri skladovaní v chlade aj niekoľko dní, takže sa nemusíte obávať toho, že by boli po krátkom čase nejedlé. Začínate s vianočným pečením a chceli by ste trochu inšpirácie? Máme pre vás zbierku receptov na tie najlepšie cestá od pani Margitky. Autor: Margita Markovičová
Linecké koláčiky nesmú chýbať na žiadnom slávnostne prestretom stole. Aby sa však cesto netrhalo a dobre sa s ním pracovalo, musíte mať správny recept, ako je napríklad tento, na ktorý sú potrebné tieto suroviny:
Postup:
TIP: Ak chcete mierne zaexperimentovať a klasické linecké oživiť, pridajte do cesta trochu kakaa na zafarbenie.
Zdroj: Margita Markovičová
Plánujete piecť plnené orechy? Na cesto si pripravte tieto ingrediencie:
Postup:
TIP: Do cesta sa hodí aj kakao, ktoré ho krásne zafarbí a pridá mu skvelú chuť.
Pistáciové cesto má veľmi zaujímavú chuť aj vôňu. Na jeho prípravu budete potrebovať:
Postup:
K pistáciovému cestu sa dokonale hodí aj pistáciový krém. Na ten stačí ovariť 200 g nesolených pistácií, ktoré následne osušíme a poriadne pomixujeme. Do vzniknutej pasty pridáme 150 g bielej čokolády, 100 ml sladeného kondenzovaného mlieka, 2 lyžice oleja, 1 lyžičku vanilkového extraktu a štipku soli. Všetko dôkladne premiešame a môžeme použiť na plnenie koláčikov.
Ak milujete koláčiky s príchuťou kávy, recept na toto cesto bude pre vás ako stvorený. Z ingrediencií naň budete potrebovať:
Postup:
Ani príprava strojčekového cesta nie je náročná. Stačí naň len niekoľko ingrediencií:
Postup:
Vďaka tomuto cestu sa budú vanilkové rožky doslova rozplývať na jazyku. Potrebovať naň budete:
Postup:
Zdroj: Margita Markovičová
Pripravujete počas Vianoc fúkané orechové rožky? Ak chcete, aby sa vám podarili, vyskúšajte tento recept.
Ingrediencie:
Postup:
Zdroj: Margita Markovičová
Máte radi medvedie labky? Príprava ich cesta je jednoduchá, pričom na recept vám bude stačiť zopár ingrediencií:
Postup:
TIP: Medvedie labky môžete ozvláštniť aj tým, že do cesta pridáte trochu kakaa.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste