Ľadové gaštany sú sladkou pochúťkou, ktorú milujú mnohí z nás. Nie každý však vie, že sa dajú použiť ako surovina do receptov. Tie sú vďaka nim veľmi chutné a zaujímavé. Ak túto čokoládovú tyčinku máte doma a chceli by ste z nej urobiť chutné rezy či dokonca tortu, inšpirujte sa našou zbierkou.
Ľadové gaštany sú sladkou pochúťkou, ktorú milujú mnohí z nás. Nie každý však vie, že sa dajú použiť ako surovina do receptov. Tie sú vďaka nim veľmi chutné a zaujímavé. Ak túto čokoládovú tyčinku máte doma a chceli by ste z nej urobiť chutné rezy či dokonca tortu, inšpirujte sa našou zbierkou.
Ľadové gaštany viete použiť na desiatky rôznych spôsobov. Okrem rezov, tôrt alebo iných sladkých pochutín sú ako stvorené aj do nadýchaného krému. Ten najlepší si pripravíte pomocou tohto receptu.
1. Recept na jednoduchú harlekýn tortu
Aj keď tento dezert vyzerá, že som pri ňom strávila hodiny, opak je pravdou, Krém si pripravíme deň predom a cesto máte upečené za pol hodinu. Nastriekate na upečené cesto vyšľahaný krém, ktorý ste pripravili vopred a máte hotovo. Je samozrejmé, že každý takýto dezert bude inak vyzerať, predsa fantázii sa medze nekladú a každému sa páči niečo iné, čo sa týka zdobenia. Autor: Marcela S.

2. Najlepší recept na vianočné košíčky z Ľadových gaštanov
Tento recept vám predstaví jedinečný spôsob, ako vytvoriť lahodné nepečené čokoládové košíčky s použitím obľúbených tyčiniek Ľadové gaštany. Postup je prekvapivo jednoduchý a výsledok ohromne chutný.

3. Recept na výborné kokosové rožky s polevou z ľadových gaštanov.
Výnimočné vianočné pečivo z kokosu, ktoré si okamžite obľúbite. Polevu som vytvorila s láskou z ľadových gaštanov a trochou masla pre krásny lesk. Ich chuť bola jednoducho úžasná. Samozrejme, prvá dávka bola ako skúška a musím povedať, že bola úplne dokonalá. Na Vianoce si určite pripravím dvojitú dávku týchto lahodných dobrôt.

4. Môj recept na linecké kvietočky z ľadových gaštanov - hit týchto Vianoc
Jednoznačný favorit týchto Vianoc. Ľadové gaštany sú luxusné na prípravu krému do lineckého pečiva. Dodajú poriadne sladkosť a zároveň aj krémovosť. Linecké kvietočky vďaka krému z ľadových gaštanov krásne zmäknú a doslova sa rozplývajú na jazyku. Zdobila som orieškami, ktoré krásne pod zubami chrumkajú. Autor: Karambola

5. Čokoládová torta s višňami
Je to vlastne taká obdoba parížskej torty obohatená o višne. Ich mierne kyslastá chuť odľahčí a zjemní "hutnú" a plnú chuť čokolády.

6. Rakvičkové košíčky s parížskou šľahačkou
Zostali vám žĺtky? Rakvičky sú tou správnou voľbou :) S parížskym krémom z ľadových gaštanov .... Mňam!

7. Netradičný perník z cukety
Už ste niekedy pripravovali sladký koláč zo zeleniny? Zdá sa to nemožné, ale je výborný. Autor: Naďa I. (Rebeka)

8. Bábovka z ľadových gaštanov s čokoládovo karamelovou polevou
Už dlho som nepiekla bábovku. Zaspomínala som si na svoje detstvo, keď moja mamka piekla bábovku takmer každú nedeľu. Bol to náš obľúbený nedeľný dezert po chutnom obede. Autor: Petra

9. Rakvičkové košíčky so šľahačkou
Dnes doma som mala anketu, čo by kto zjedol sladkého. Vyhrali tieto koláčiky, ktoré pečiem veľmi rada. Rakvičkové košíčky už určite poznáte z mojich receptov, je to môj obľúbený zákusok aj bez polevy či šľahačky. Zjem ho len tak ku šálke kávy ako sušienku, ale pre iných to ešte zdobím šľahačkou, či už obyčajnou bielou alebo parížskou tmavou, alebo s bielou čokoládou. Samozrejme, domácou, tú z prášku nepoužívam. Autor: Haanka

10. Kubánska torta z ľadových gaštanov
Kombinácia banánov a čokoládového krému je top. Asi je to aj u niektorých z vás to najlepšie, čo sa týka sladkých dezertov. Nie je to až tak príliš krémové šialenstvo. Jemná vrstva čokoládovej polevy s chutným krémom a banánmi sa dokonale dopĺňa s chutným kakaovým cestom. Škoda, že som tie banány navrch dala pred fotením tak skoro, ale čo sa dá robiť :-) Autor: Haanka

11. Klasické šuhajdy sa pred týmito košíčkami z ľadových gaštanov môžu hanbiť
Vyskúšala som vynikajúci recept, ktorý je oveľa lepší ako klasické šuhajdy. Nepoužila som horkú čokoládu, ale klasickú čokoládku ľadové gaštany. V obchode som zazrela aj biele ľadové gaštany, nabudúce určite vyskúšam tie. Autor: Karambola

Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste