Jablkové pyré patrí medzi jednoduché dobroty, ktoré by nemali chýbať v žiadnej kuchyni. Použiť ho môžete na desiatky spôsobov – od rôznych dezertov až po kaše. Prípadne môže zohrávať úlohu ľahkej desiaty pre deti. Máte doma veľa jabĺk a chceli by ste z nich pripraviť to najlepšie jablkové pyré? Inšpirujte sa týmito praktickými tipmi, vďaka ktorým sa vám vždy podaria.
Jablkové pyré patrí medzi jednoduché dobroty, ktoré by nemali chýbať v žiadnej kuchyni. Použiť ho môžete na desiatky spôsobov – od rôznych dezertov až po kaše. Prípadne môže zohrávať úlohu ľahkej desiaty pre deti. Máte doma veľa jabĺk a chceli by ste z nich pripraviť to najlepšie jablkové pyré? Inšpirujte sa týmito praktickými tipmi, vďaka ktorým sa vám vždy podaria.
Na prípravu jablkového pyré môžete využiť viaceré odrody jabĺk. Najlepšie sú tieto:
Máte doma jablká z viacerých odrôd? Nebojte sa ich skombinovať navzájom. Napríklad kombinácia kyslej a sladkej odrody vám zaručí vyváženú chuť.

Keď máte jablká vybrané, môžete sa pustiť do ich prípravy. Celý proces je jednoduchý a skladá sa z niekoľkých krokov:

Zdroj: Unsplash.com
Postup prípravy jablkového pyré vyzerá zvyčajne takto:


Pri príprave jablkového pyré môžete urobiť viaceré, menšie aj väčšie chyby. Medzi najčastejšie sa radí pripálenie jabĺk, ku ktorému dochádza vtedy, keď nepoužijete dostatok vody pri ich varení.
Na druhej strane, problém môže robiť aj príliš veľa tekutiny. V takomto prípade je pyré veľmi tekuté a nebude sa dobre jesť. Vodu preto pridávajte opatrne.
Chybou môže byť aj výber nevhodných jabĺk. Vyhýbajte sa odrodám, ktoré sú vodnaté alebo majú mdlú chuť, aby ste do pyré nemuseli pridávať príliš veľa cukru.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste