Vanilkové rožky dokážu rozvoňať nejeden domov. Tieto krehké vianočné koláčiky s príjemnou chuťou sú tradíciou, ktorá na Vianoce nesmie chýbať. Aby sa vám však podarili a boli skutočne vláčne a dobré, mali by ste poznať správny pomer masla a múky.
Vanilkové rožky dokážu rozvoňať nejeden domov. Tieto krehké vianočné koláčiky s príjemnou chuťou sú tradíciou, ktorá na Vianoce nesmie chýbať. Aby sa vám však podarili a boli skutočne vláčne a dobré, mali by ste poznať správny pomer masla a múky.
Receptov na vanilkové rožky je veľa, pričom každý uvádza iné množstvo jednotlivých surovín. Vo všeobecnosti však platí, že najlepšie výsledky získate s pomerom 3:2 (tri diely múky na dva diely masla). To v praxi znamená, že ak použijete 300 g múky, mali by ste do cesta pridať 200 g masla.
Takýto pomer sa zvyčajne používa aj pri pečení lineckých koláčov a zaručuje, že výsledné cesto je jemné, krehké a pri jedení sa rozplýva na jazyku.
Ak by ste chceli, aby boli rožky ešte krehkejšie, môžete množstvo masla mierne navýšiť. Myslite ale na to, že príliš veľa masla alebo akéhokoľvek iného tuku bude viesť k tomu, že cesto bude lepkavé a nebude sa s ním dobre pracovať.
Recept na vanilkové rožky obsahuje okrem múky a masla aj ďalšie ingrediencie, ako sú:
Chcete si tieto Vianoce upiecť chutné vanilkové rožky? Vyskúšajte tento overený recept. Potrebovať naň budete:
Postup:
TIP: Ak chcete, aby boli rožky extra vanilkové, do práškového cukru, v ktorom ich obaľujete, pridajte vanilkový.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste