Teplé počasie a slnečné dni znamenajú pre mnohých len jedno – začiatok grilovacej sezóny, ktorá bude trvať až do konca septembra. Ani vy sa už neviete dočkať chutného jedla, príjemnej atmosféry a času stráveného s blízkymi? Ešte predtým, ako sa pustíte do rozkladania ohňa, si nezabudnite naštudovať zopár praktických tipov, ktoré zaručia, že grilovačka vždy dopadne dobre. Základom je predovšetkým správna príprava a vhodný spôsob krájania špekáčikov. Viete, prečo tak musíte urobiť a ako na to?
Teplé počasie a slnečné dni znamenajú pre mnohých len jedno – začiatok grilovacej sezóny, ktorá bude trvať až do konca septembra. Ani vy sa už neviete dočkať chutného jedla, príjemnej atmosféry a času stráveného s blízkymi? Ešte predtým, ako sa pustíte do rozkladania ohňa, si nezabudnite naštudovať zopár praktických tipov, ktoré zaručia, že grilovačka vždy dopadne dobre. Základom je predovšetkým správna príprava a vhodný spôsob krájania špekáčikov. Viete, prečo tak musíte urobiť a ako na to?
Rozhodli ste sa, že si na grilovačke opečiete špekáčiky? V tom prípade ich nezabudnite mierne nakrojiť. Dôvodov, prečo by ste na tento krok nemali zabúdať, je hneď niekoľko:
Zdroj: Depositphotos.com
Zaujíma vás, ako nakrájať špekáčiky? Možností je hneď niekoľko:
Pri krájaní špekáčikov vám pomôže aj niekoľko praktických tipov. V prvom rade sa uistite, že nôž, ktorý na krájanie používate, je dostatočne ostrý. Ak ste špekáčiky vytiahli z chladničky, nechajte ich na kuchynskej linke mierne otepliť. Bude sa vám s nimi lepšie pracovať.
Zároveň nezabúdajte na to, že do špekáčikov by ste nemali rezať príliš hlboko. Stačí, keď zárezy majú 0,5 až 1 cm. Zaistíte si tak, že sa špekáčik počas opekania nerozpadne.
Ak chcete, aby sa špekáčiky čo najlepšie opiekli, v prvom rade ich dobre narežte jedným z vyššie spomenutých spôsobov krájania. Následne si pripravte oheň. Na opekanie špekáčikov je ideálne, keď ako palivo použijete suché drevo.
Špekáčiky následne opekajte nad plameňom, nie v ňom, aby vám zvonka nezhoreli. Zároveň si dávajte pozor, aby vám náhodou nespadli priamo do ohňa. Ideálne je zaobstarať si špeciálne vidlice na opekanie. Ak ich nemáte, dobre poslúži aj prút, ktorý však pred použitím dôkladne vyčistite.
Okrem toho dbajte aj na to, aby ste špekáčiky príliš nespiekli. Hotové by mali byť do približne 10 minút. Vtedy už môžete pozorovať, že sú chrumkavé a pomaly z nich začína vytekať šťava.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste