NajRecept.sk Dezerty Krémy a polevy 7 tipov na najlepšie krémy (na zdobenie alebo plnenie)
7 tipov na najlepšie krémy (na zdobenie alebo plnenie)
Recept 7 tipov na najlepšie krémy (na zdobenie alebo plnenie)
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Vk

Už vás nebaví pripravovať klasické plnky, ktoré používate pri zdobení muffinov alebo na plnenie koláčov, trubičiek, tort a iných sladkých dobrôt? Načerpajte inšpiráciu na 7 najlepších krémov, ktoré môžete použiť do akýchkoľvek sladkých dobrôt.

NajLucka NajLucka    ·   23.2.2021

7 tipov na najlepšie krémy (na zdobenie alebo plnenie)

Už vás nebaví pripravovať klasické plnky, ktoré používate pri zdobení muffinov alebo na plnenie koláčov, trubičiek, tort a iných sladkých dobrôt? Načerpajte inšpiráciu na 7 najlepších krémov, ktoré môžete použiť do akýchkoľvek sladkých dobrôt.

Základný maslový krém

Budeme potrebovať: 1,5 šálky práškový cukor, 100 g masla, 2 lyžice kyslá smotana, 1/2 lyžičky vanilková esencia

Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny, pridáme vanilkovú esenciu a nakoniec primiešame kyslú smotanu. Krém naplníme do cukrárskeho vrecka a môžeme zdobiť muffiny, povrch torty alebo iných zákuskov. Tento základný maslový krém sa nepoužíva ako plnka, ale skôr na zdobenie.

Pomarančový krém

Budeme potrebovať: 200 g maslo, 6 lyžíc salko, 2 lyžice práškový cukor, 2 lyžice pomarančová šťava alebo pomarančový džús, 1/2 lyžičky vanilková esencia

Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny, postupne zašľaháme salko a krém odložíme na hodinu do chladničky. Po hodine pridáme pomarančovú šťavu alebo džús a vanilku.

Kakaový krém

Budeme potrebovať: 4 lyžice kyslá smotana, 3 lyžice kakao, 3 lyžice práškový cukor, 200 g masla

Kyslú smotanu vymiešame s práškovým cukrom a kakaom. Maslo vymiešame mixérom do peny a postupne po lyžiciach pridáme smotanu. Krém odložíme na hodinu do chladničky a používame na zdobenie.

Smotanový krém

Budeme potrebovať: 240 g mascarpone, 40 g maslo, 100 g práškový cukor, vanilková esencia podľa chuti

Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom a vanilkou a postupne pridáme maslo, ktoré musia mať izbovú teplotu. Krémom plníme rôzne koláče alebo torty.

Tvarohový krém (musí sa piecť s cestom)

Budeme potrebovať: 250 g tvaroh, 70 g práškový cukor, 1 ks vajce, 1 lyžička vanilková esencia

Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom, vajíčkom a vanilkou do jednotnej hmoty. Pri tejto náplni nesmieme zabúdať na to, že tvarohová plnka sa musí piecť spolu s cestom, pretože je tam surové vajíčko.

Tvarohový krém (bez pečenia)

Budeme potrebovať: 140 g tvaroh, 100 g maslo, práškový cukor podľa chuti, 50 g marmeláda podľa vlastného výberu

Maslo spolu s práškovým cukrom a marmeládou vymiešame do peny, postupne po lyžiciach pridávame tvaroh a vymiešame hladký krém, ktorý odložíme do chladničky. Po vychladení ho používame na plnenie rôznych koláčov.

Škoricový krém

Budeme potrebovať: 175 g Philadelphia syr, 100 g maslo, 100 g práškový cukor, 1/2 lyžičky vanilková esencia, 1 lyžička škorice

Maslo vymiešame s práškovým cukrom a vanilkou do peny, pridáme škoricu a po lyžiciach syr Philadelphia. Vymiešaný krém odložíme na hodinu do chladničky a až potom s ním pracujeme.

Zdroj: Vk

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár