NajRecept.sk Sviatočné pečenie Halloween 5 strašidelných receptov na Halloween. Vyskúšajte jablkové strašidlá alebo múmie z párkov.
5 strašidelných receptov na Halloween. Vyskúšajte jablkové strašidlá alebo múmie z párkov.
5 strašidelných receptov na Halloween. Vyskúšajte jablkové strašidlá alebo múmie z párkov.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Depositphotos.com

Halloween je populárny americký sviatok, ktorý v našich končinách milujú najmä deti. Tie okrem zaujímavých a vtipných kostýmov nedajú dopustiť ani na hravé a chutné občerstvenie. Ak im chcete urobiť tento rok radosť, pripravte im strašidelné perníčky, karamelové jablká alebo múmie z párkov. Fantázii sa medze nekladú.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   19.10.2024

5 strašidelných receptov na Halloween. Vyskúšajte jablkové strašidlá alebo múmie z párkov.

Halloween je populárny americký sviatok, ktorý v našich končinách milujú najmä deti. Tie okrem zaujímavých a vtipných kostýmov nedajú dopustiť ani na hravé a chutné občerstvenie. Ak im chcete urobiť tento rok radosť, pripravte im strašidelné perníčky, karamelové jablká alebo múmie z párkov. Fantázii sa medze nekladú.

Halloweenske perníčky

Na perníky z titulnej fotografie článku budete potrebovať:

  • 600 g hladkej múky
  • 250 g práškového cukru
  • 200 g masla
  • 6 lyžíc medu
  • 2 lyžice kakaa
  • 3 vajcia
  • 1 kypriaci prášok
  • 1 lyžičku perníkového korenia

Samotný postup je veľmi jednoduchý:

  1. Všetky ingrediencie dôkladne zmiešajte a vypracujte z nich hladké cesto, ktoré dajte na noc do chladničky.
  2. Odpočinuté cesto vyvaľkajte na hrúbku 3 až 5 mm a vykrajujte halloweenske tvary – tekvice, netopierov, duchov a podobne.
  3. Pečte na teplote 175 °C asi 5 – 7 minút.

Vychladnuté perníky následne zdobte podľa svojich predstáv. Použiť môžete marcipán, ktorý zafarbíte pomocou potravinárskeho farbiva.

Inou možnosťou je základná fondánová poleva, ktorú vytvoríte tak, že zmiešate jeden diel práškového cukru, jeden diel kryštálového cukru a polovičný diel vody. Zmes priveďte do varu a následne za stáleho miešania schlaďte. Takýmto spôsobom vám vznikne hustý biely sirup, ktorý môžete zafarbiť podľa svojich predstáv.

Karamelové jablká

5 strašidelných receptov na Halloween. Vyskúšajte jablkové strašidlá alebo múmie z párkov., krok 1
Zdroj: Unsplash.com

Výborné, chutné a rýchle. Presne také sú karamelové jablká, ktoré budú chutiť mladším aj starším. Na ich prípravu budete potrebovať jablká, 200 g kryštálového cukru, 100 ml vody, 150 ml smotany na šľahanie (33 %), 50 g masla a červené potravinárske farbivo.

  1. Do hrnca dajte vodu a cukor. Všetko zmiešajte a zahrievajte, až kým cukor nestmavne.
  2. Následne hrniec stiahnite z ohňa, pridajte teplú smotanu a dôkladne premiešajte.
  3. Do zmesi primiešajte maslo, ktoré nechajte roztopiť. Ak by bol karamel príliš riedky, na 2 minúty ho ešte povarte. Ku koncu ho zafarbite červeným potravinárskym farbivom.
  4. Jablká umyte, napichnite na špajdľu a buď ich do karamelu ponorte, alebo ich ním polejte.

TIP: Jablká môžete ozdobiť kokosom, čokoládovými hoblinami alebo farebnými posýpkami.

Mohlo by vás zaujímať:
Recept Strašidelné halloweenske pusinky
Strašidelné halloweenske pusinky

Jablkové strašidlá

5 strašidelných receptov na Halloween. Vyskúšajte jablkové strašidlá alebo múmie z párkov., krok 2
Zdroj: Depositphotos.com

Z jabĺk môžete urobiť aj zubaté strašidlá. Ovocie očistite a nakrájajte na hrubšie mesiačiky. Zozadu do nich vydlabte priehlbinu, do ktorej dáte arašidové maslo, Nutellu alebo akúkoľvek inú nátierku podľa chuti.

Zuby môžete pripraviť dvoma spôsobmi. Jedným je marcipán, ktorý kúpite v niektorých bežných supermarketoch alebo v špeciálnych obchodíkoch s cukrárskymi potrebami. Oveľa jednoduchším riešením sú však biele marshmallow cukríky, ktoré nakrájate na menšie kúsky a vložíte do jablka. Sladký arašidový alebo akýkoľvek iný krém by ich mal držať.

Oči pripravíte z väčších bielych marshmallow cukríkov a roztopenej čokolády alebo kupovaného čokoládového krému.

Strašidelné banány

Veľmi rýchly, no pritom originálny halloweensky snack, ktorý sa bude na stole dokonale vynímať. Banány stačí len očistiť, prekrojiť na polovice a vytvarovať im ústa a oči buď čokoládovým krémom (napr. Nutella), alebo roztopenou čokoládou.

Múmie z párkov

5 strašidelných receptov na Halloween. Vyskúšajte jablkové strašidlá alebo múmie z párkov., krok 3
Zdroj: Depositphotos.com

Nazývajú sa aj mummy-dog. Ich príprava je nesmierne jednoduchá. Stačiť vám na ne bude jedno lístkové cesto, párky, vajce a horčica.

  1. Lístkové cesto vyvaľkajte a nakrájajte na približne 1,5 cm široké pásiky.
  2. Cesto obmotajte okolo párkov, aby vytvorilo dojem obväzu, pričom vždy vynechajte jednu väčšiu časť, kde by mala byť “tvár” múmie.
  3. Pripravené párky poukladajte na plech, ktorý ste vystlali papierom na pečenie. Potrite ich rozšľahaným vajíčkom a pečte pri teplote 190 °C približne 15 až 20 minút.
  4. Hotové párky nechajte vychladnúť a pomocou horčice vytvorte očká.

TIP: Klasické párky môžete vymeniť za menšie klobásky.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár