Určite budete súhlasiť, že ceny potravín sa rapídne zvýšili a tak hľadáme spôsoby, ako uvariť čo najekonomickejšie. Jedným zo spôsobov je nepoužívať drahé suroviny a variť čo najväčší objem jedla pre celú rodinu naraz. My sme práve také jedlá pre vás zozbierali do jednej zbierky. Veríme, že vďaka nim ušetríte a aj napriek nízkym nákladom si celá vaša rodina dobre pochutná.
Určite budete súhlasiť, že ceny potravín sa rapídne zvýšili a tak hľadáme spôsoby, ako uvariť čo najekonomickejšie. Jedným zo spôsobov je nepoužívať drahé suroviny a variť čo najväčší objem jedla pre celú rodinu naraz. My sme práve také jedlá pre vás zozbierali do jednej zbierky. Veríme, že vďaka nim ušetríte a aj napriek nízkym nákladom si celá vaša rodina dobre pochutná.
1. Cukeťák podľa Nadi
Je to mňamka, robievam už dlho. Autor: Naďa I. (Rebeka)
2. Granadiersky pochod alebo granadír. Za 2 eurá zasýti celú rodinu.
Tradičný recept ešte od mojej babičky. Toto jedlo nerobím často, u nás doma to mám rada len ja, takže pokiaľ mám na to chuť, musím variť dve jedlá. Jedno mäsové a pre mňa zemiaky s cestovinami. Lacné jedlo, na ktorom si určite pochutnáte aj vy.
3. Tvarohové rezance na sladko
Lacné jedlo, ktoré pripravíte za pár minút. Dá sa pripraviť na sladko alebo na slano. Namiesto cukru pridáte trochu viac soli, rozpustené maslo a nasekanú pažítku alebo opečenú slaninu. Autor: IvanK
4. Domáce fliačky s údeným mäsom
Domáce fliačky sú domáce .... tie sú naj.
5. Grófkine francúzske zemiaky: Po vyskúšaní už iné francúzske zemiaky nemajú šancu.
Už dávno sme nemali k obedu francúzske zemiaky. Keď som sa doma pýtala, či môžu byť na obed, tak mi to ofrflali a tak som musela vymýšľať niečo nové. Tak som ich trochu zmiatla týmto obedom, namiesto párku a vajíčka som urobila základ z mletého mäsa, šampiňónov a paradajky. Viete ako sa oblizovali? Autor: Lacusin
6. Francúzske zemiaky
Klasický obed. Zemiaky uvarené v šupke, vajíčka, údenina, zelenina a to všetko zapečené v rúre. Mňam!
7. Zapečená kapusta so zemiakmi
Jednoduché, rýchle a chutné. Zemiaky, kapusta to ide k sebe. Mňam a dobrú chuť!
8. Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom
Populárne jedlo môjho detstva. Hoci som už "veľká", stále ho mám rada... Takto robila dukátové buchty moja mamina a ja som jej recept vďačne zdedila. Autor: Janaha
9. Pečená ryža so šunkou a syrom
Chutné a pripravené za pár minút. Pečená ryža so šunkou a syrom. Ja som použila syr mozzeralla. Ak máte radi viac syrové, použite aj viac mozzarelly alebo iného výraznejšieho syra. Mrkva tomu dodá lepšiu chuť, už som robila aj bez a nebolo to ono, tak ju z receptu určite nevynechávajte. Jednoduché jedlo, ktoré máte pripravené rýchlo a pečiete v jednej zapekacej miske, takže sa ani nenarobíte. :) Autor: Lacusin
10. Zapečené zemiaky s cibuľou a párkom
Super príloha alebo dokonca sa podáva aj ako hlavné jedlo. Kombinácia zemiakov, cibule a párku je famózna. Párok môžete nahradiť klobáskou alebo môžete pridať rôzne ingrediencie podľa chuti. Autor: Lacusin
11. Zapečená cuketa so smotanovou omáčkou
Cuketa zapečená s maslom, smotanou, vajíčkom, cesnakom a korením. Rýchle, jemné a lahodné zároveň!
12. Chalupárske zemiaky
Najjednoduchší a vynikajúci obed, pochutnajú si aj tí, ktorí si nevedia predstaviť obed bez mäsa. Autor: Lacusin
13. Zapečené zemiakové placky v rúre
No komu by sa chcelo v tomto teple stáť pri sporáku a vyprážať zemiakové placky. Tak som to urobila oveľa jednoduchšie. Vybrala som pekáč, vymastila ho poriadne olejom a navrstvila zemiakové cesto. Šupla som to do rúry a nechala zapiecť. Veľká zemiaková placka bola na svete, k tomu už len pohár mlieka a už len hladných ľudí :) Autor: Triniti
14. Zemiakové placky plnené hermelínom
Zemiakové placky plnené hermelínom. Autor: Lacusin
15. Zapečené zemiaky s klobásou
Jednoduché, rýchle, chutné - 3v1. Vhodné ako príloha k hlavnému jedlu alebo ako samostatné jedlo. Podávame napríklad s kyslou smotanou. Mňam!
16. Zemiaková roláda so šunkou a syrom
Super nápad na rýchlu večeru. Cesto zo zemiakov, vnútri šunka a syr. Do plnky môžete pridať ľubovoľnú surovinu, ktorá vám najviac chutí, napríklad kukuricu, klobásku, nivu,...
17. Zemiakové tyčinky plnené syrom
Zemiaková kaša sa dá využiť na niekoľko spôsobov. Dokonca najlepšie je, ak postojí deň alebo dva, takže ak vám zvýši z predošlého obeda, určite nevyhadzujte. Zemiakové tyčinky si obľúbite. Dajú sa naplniť rôznymi surovinami, najlepšie sú však s tvrdým syrom, ktorý sa po vysmažení roztopí a dodá tyčinkám skvelú chuť.
18. Granatiersky pochod
Klasika na stole. Cestoviny, zemiaky, cibuľka opražená na červenej paprike. Mňamka!
19. Zapečený karfiol s mletým mäsom
Zemiaky zapečené s karfiolom a mletým mäsom. Autor: marunda
20. Halušky s kapustou a údeným
Jednoduché a hlavne rýchle jedlo, ktoré si zamilujete. Noky, halušky alebo ako chcete. Niekto ich pripravuje aj zo sladkej kapusty, ja ich robím z kyslej kapusty, s údeným mäsom a ešte aj s opraženou cibuľkou. Tá tam dodá fantastickú chuť. Toto jedlo by som jedla aj celý týždeň a vôbec by mi to nevadilo. Ak ste to ešte nerobili, určite vyskúšajte, nebojte sa tohto cesta. Zvládnete to.
21. Zapekané cestoviny so syrom a diétnou salámou
Ďalší vynikajúci recept čo dom dal. Uvarená cestovina, diétna saláma a omáčka zo smotany a syra. Kto nemá rád smotanovú omáčku? Myslím, že taký človek sa nenájde. Aj keď to nie je úplne zdravý variant obeda, predsa sem tam si treba dopriať aj tučné jedlá. A pokiaľ sa pohybujeme, nemusíme sa báť kilečiek navyše. Vrch ešte posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť. Mňamka veľká :)
22. Ňočky s vajcami a šunkou
Jednoduché a rýchle na prípravu. Autor: Naďa I. (Rebeka)
23. Slovenské pirohy s lekvárom a makom
Recept je veľmi starý a na Slovensku sa dedí z generácie na generáciu.
24. Šúľance s makom (tradičné zemiakové cesto)
Stará dobrá klasika, ktorá zmizne z taniera za pár minút, za to vám ručím. Ak máte radi mak, pridajte ho tam oveľa viac ako ja. Ja som skôr za menšiu porciu. Zemiakové cesto s hrubou múkou (nepoužívajte ani polohrubú ani hladkú, to pravé zemiakové cesto je len z hrubej múky) varené v horúcej vode v tvare "šúľanca" s posýpkou z mletého maku a práškového cukru. Niekto má rád aj s orieškami, je to na vás, akú posýpku zvolíte. Autor: Naďa I. (Rebeka)
25. Veršované zemiaky z jedného pekáčika, ktoré sú chutnejšie ako klasické francúzske
Perfektný nápad na chutný obed alebo pokiaľ ste nestihli pripraviť obed, tak to môžete podávať aj ako večeru. Použijeme všetky chutné suroviny ako zemiaky, mäso, syr, smotanu, cesnak a vznikne z toho jedlo z jedného pekáčika.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste