Fantastické recepty na ty nejlepší větrníky. Karamelová náplň, čokoládová náplň, klasická vanilková nebo dokonce i kombinace s jahodovou dření. Určitě vyzkoušejte, vyplatí se.
Fantastické recepty na ty nejlepší větrníky. Karamelová náplň, čokoládová náplň, klasická vanilková nebo dokonce i kombinace s jahodovou dření. Určitě vyzkoušejte, vyplatí se.
1. Veterník na plech - fotopostup
Fantastický zákusok, ktorý sa hodí nielen na Vianoce, Veľkú noc, ale aj na nedeľné popoludnie. Tento veterník som piekla ešte v sobotu, aby odpaľované cesto krásne zmäklo a aby sa v ústach dokonale rozplývalo. A aj tak bolo. Polovica plechu bola preč žmurknutím oka. Autor: Mineralka
2. Venčeky z odpaľovaného cesta plnené žĺtkovým krémom a karamelovou šľahačkou
Jeden z obľúbených dezertov. Tento koláčik buď milujete, alebo ho neznášate. Ten, kto nemá rád krémové zákusky, nech tento recept prehliadne a ten, kto tieto krémové koláčiky miluje, tak určite neprehliadnite. Mnoho ľudí odrádza práve odpaľované cesto, ale verte mi, je to úplne jednoduché. Ak nechcete stráviť v kuchyni celý deň, tak si dávku upravte na polovicu. Z tejto dávky vám vyjdú cca 4 veľké plechy veterníkov. Autor: Marta
3. Karamelový veterník z plechu
Luxusný zákusok, ktorý si obľúbite. Pokiaľ máte radi mini veterníky (alebo i veľké), určite si pochutnáte. Nemusíte robiť malé kúsky, ktoré aspoň mne sa zdajú veľmi prácne, ale rovno urobíte veľký, ktorý nakrájate na rezy a podávate. Je to oveľa praktickejšie ako tie malé, ktoré tvarujete pomocou ozdobnej špičky. Polevu robím z cukru a smotany, určite vyskúšajte a nezamieňajte ju za práškový cukor alebo čokoládovú polevu. Autor: rebeka (Naďa I.)
4. Najlepšie veterníky s vanilkovým a karamelovým krémom
Veterníky som skúšala už po ani neviem koľkokrát. Stále mi počas pečenia krásne narástli, ale po vytiahnutí z rúry mi hneď spľasli. Nevedela som prečo, tak som pátrala po internete, aké majú skúsenosti s týmto dezertom iné pekárky. Dočítala som sa, že je veľmi dôležité poriadne odpariť vodu pri odpaľovaní cesta a vajíčka pridávať pri šľahaní postupne, po jednom a za každým dôkladne vyšľahať. Ja som doteraz pridávala vajíčka naraz všetky, asi preto mi po vytiahnutí z rúry hneď spľasli. Tieto sa podarili na jednotku :) Autor: Janulinka
5. Karamelové veterníky - fotopostup
Vanilkové veterníky sú veľmi obľúbené, ale tieto sú oveľa lepšie. Aspoň u nás doma zmiznú z plechu za pár minút. Krém je úplne jednoduchý a fantastický. Autor: akeber
6. Karamelové veterníčky
Veterníky som naplnila vanilkovým krémom a karamelovou šľahačkou. Základy pre oba krémy je dobré pripraviť deň vopred, aby sa dostatočne vychladili v chladničke. Druhý deň už v krátkosti obe náplne dokončíte. Veterníky nie sú zložité, len je potrebné si všetko dobre naplánovať a zorganizovať. Potom už to ide ako po masle :)
7. Karamelové veterníčky
Tie sú perfektné, veľmi pekné :) Autor: Haanka
8. Jahodové veterníky
Klasické karamelové veterníky sú TOPKA! Krém môžete vymeniť za vyšľahanú šľahačku zmiešanú s dreňou z domácich jahôd a chutný dezert je na svete.
9. Krehké veterníky s jahodovou dreňou
Vynikajúce veterníky z odpaľovaného cesta, plnené klasickou plnkou, jahodovou dreňou a šľahačkou. Autor: Kvietok278
10. Krehké mini veterníky plnené vanilkovým krémom
Vyskúšajte si doma pripraviť tieto lahodné veterníky z odpaľovaného cesta a uvidíte, že príprava nie je vôbec náročná. Vanilkový krém vnútri je lahodný a jemný. Mňamka!
11. Krehké veterníky s čokoládovým krémom a šľahačkou
Slinky tečú už len pri pozeraní. Vynikajúce krehké odpaľované cesto a čokoládový krém sú skvelou voľbou potešiť náš žalúdok. Piekla som ich na víkendovú oslavu a boli vynikajúce :) Autor: Petra
12. MAXI veterník na plechu, ktorý sa vždy podarí
Jedinečný a osvedčený zákusok, ktorým pohostíte aj toho najnáročnejšieho hosťa. U nás doma je veľmi obľúbený, či už v takejto podobe (pečený na plech vcelku) alebo aj ako samostatné jednohubky, klasické veterníky. Polevu robím poctivú - klasicky upálim karamel, žiadne napodobeniny z prášku z obchodu. Autor: Jaja
13. Nebesky chutné veterníky s vanilkovým krémom
Odpaľované cesto radí väčšinou každý medzi zložité recepty, ale poviem vám pravdu, je to celkom nenáročný recept. Odpálite cesto, naplníte vanilkovým krémom a máte hotovo. Autor: Jaja79
14. Veterníkova torta ako z cukrárne
Jednoduché, rýchle a chutné. Určite vyskúšajte. Ak sa bojíte, že odpaľované cesto nezvládnete upiecť, garantujem vám, že táto torta sa vám na 100% podarí. Autor: Karambola
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste