NajRecept.sk Mäso Hovädzie mäso Znojemská pečienka
Znojemská pečienka
Recept Znojemská pečienka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Vaření s Tomem

Znojemská pečienka. Podávame s ryžou alebo knedľou ....

NajLucka NajLucka    ·   25.8.2021

Znojemská pečienka

Znojemská pečienka. Podávame s ryžou alebo knedľou ....

Suroviny

Budeme potrebovať:

600 g
hovädzie zadné
150 g
údená slanina
kúsok
adlo
1-2 ks
cibuľa
2 lyžice
hladká múka
4 ks
kyslá uhorka
2 lyžičky
plnotučná horčica
štipka
soľ
štipka
korenie
600 ml
hovädzí vývar alebo voda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso očistíme, umyjeme, osušíme a prešpikujeme polovicou uvedeného množstva slaniny. Osolíme, okoreníme a na rozpálenej masti sprudka zo všetkých strán osmažíme dohneda.
  2. Mäso odložíme bokom a vo výpeku opražíme na kocky nakrájanú cibuľu dohneda. Pridáme múku a vymiešame tmavšiu zápražku. Pridáme horčicu a zalejeme vývarom alebo vodou. Vložíme mäso a pod pokrievkou dusíme domäkka.
  3. V kastróliku si opražíme na kocky nakrájaný zvyšok slaniny, pridáme nakrájané uhorky a krátko orestujeme. Mäkké mäso vyberieme, nakrájame na jednotlivé porcie a šťavu z mäsa precedíme cez jemné sitko do hrnca s uhorkou. Necháme krátko prevariť. Dochutíme podľa potreby soľou. Podávame s ryžou alebo knedľou.

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár