Mäso očistíme, umyjeme, osušíme a prešpikujeme polovicou uvedeného množstva slaniny. Osolíme, okoreníme a na rozpálenej masti sprudka zo všetkých strán osmažíme dohneda.
Mäso odložíme bokom a vo výpeku opražíme na kocky nakrájanú cibuľu dohneda. Pridáme múku a vymiešame tmavšiu zápražku. Pridáme horčicu a zalejeme vývarom alebo vodou. Vložíme mäso a pod pokrievkou dusíme domäkka.
V kastróliku si opražíme na kocky nakrájaný zvyšok slaniny, pridáme nakrájané uhorky a krátko orestujeme. Mäkké mäso vyberieme, nakrájame na jednotlivé porcie a šťavu z mäsa precedíme cez jemné sitko do hrnca s uhorkou. Necháme krátko prevariť. Dochutíme podľa potreby soľou. Podávame s ryžou alebo knedľou.
Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej kuchárky - Naďa Indruchová