NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Známe vianočné vanilkové rožky v darčekovom balení. Chutný darček, ktorým určite potešíte.
Známe vianočné vanilkové rožky v darčekovom balení. Chutný darček, ktorým určite potešíte.
Recept Známe vianočné vanilkové rožky v darčekovom balení. Chutný darček, ktorým určite potešíte.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mineralka

Dnes som piekla vanilkové rožky, ktoré som balila do celofánu pre kolegyne v práci. Bol to pre nich milý darček k blížiacim sa Vianociam. Ja rožky tradične pečiem z masla, ale môžete zvoliť aj rastlinný tuk, prípadne ich kombináciu. Spotrebovávala som lieskové orechy, no piekla som už aj z klasických vlašských a dokonca aj z pekanových orechov či mandlí. Chuťovo boli všetky vynikajúce. Vyskúšajte si aj vy upiecť tieto orieškovo-vanilkové rožky. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   17.12.2024

Známe vianočné vanilkové rožky v darčekovom balení. Chutný darček, ktorým určite potešíte.

Dnes som piekla vanilkové rožky, ktoré som balila do celofánu pre kolegyne v práci. Bol to pre nich milý darček k blížiacim sa Vianociam. Ja rožky tradične pečiem z masla, ale môžete zvoliť aj rastlinný tuk, prípadne ich kombináciu. Spotrebovávala som lieskové orechy, no piekla som už aj z klasických vlašských a dokonca aj z pekanových orechov či mandlí. Chuťovo boli všetky vynikajúce. Vyskúšajte si aj vy upiecť tieto orieškovo-vanilkové rožky. Autor: Mineralka

45 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny
100 g
mleté lieskové orechy
100 g
práškový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
250 g
maslo
2 ks
žĺtok
300 g
hladká múka
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia

Vanilkové rožkykoláčikmi, ktoré u nás na Vianoce nesmú chýbať. Výborne chutia, sú jemné, krehké a vydržia veľmi dlho. Tým, že majú pekný výzor, ich pokojne môžete darovať blízkym alebo nimi ozdobiť slávnostne prestretý stôl.

  1. Všetky potrebné suroviny vypracujeme do guľôčky, z ktorej odoberáme menšie kúsky. Tie tvarujeme do rožkov a ukladáme na papierom vyložený plech. Z uvedenej dávky vyjde cca 40 kusov, ale záleží na ich veľkosti.
  2. Pečieme pri teplote 180 °C asi 10 minút – sledujeme.
  3. Hotové a vychladnuté rožky posypeme práškovým cukrom.

Ak chcete vanilkové rožky niekomu darovať a bojíte sa, že cukor spraví neporiadok, neobaľujte ich. Výborné sú aj bez cukru. Prípadne ich konce namočte do čokolády, ktorú roztopíte s trochou tuku. Tá podporí ich chuť a poteší každého milovníka sladkého.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár