Dnes som piekla vanilkové rožky, ktoré som balila do celofánu pre kolegyne v práci. Bol to pre nich milý darček k blížiacim sa Vianociam. Ja rožky tradične pečiem z masla, ale môžete zvoliť aj rastlinný tuk, prípadne ich kombináciu. Spotrebovávala som lieskové orechy, no piekla som už aj z klasických vlašských a dokonca aj z pekanových orechov či mandlí. Chuťovo boli všetky vynikajúce. Vyskúšajte si aj vy upiecť tieto orieškovo-vanilkové rožky. Autor: Mineralka
Dnes som piekla vanilkové rožky, ktoré som balila do celofánu pre kolegyne v práci. Bol to pre nich milý darček k blížiacim sa Vianociam. Ja rožky tradične pečiem z masla, ale môžete zvoliť aj rastlinný tuk, prípadne ich kombináciu. Spotrebovávala som lieskové orechy, no piekla som už aj z klasických vlašských a dokonca aj z pekanových orechov či mandlí. Chuťovo boli všetky vynikajúce. Vyskúšajte si aj vy upiecť tieto orieškovo-vanilkové rožky. Autor: Mineralka
Vanilkové rožky sú koláčikmi, ktoré u nás na Vianoce nesmú chýbať. Výborne chutia, sú jemné, krehké a vydržia veľmi dlho. Tým, že majú pekný výzor, ich pokojne môžete darovať blízkym alebo nimi ozdobiť slávnostne prestretý stôl.
Ak chcete vanilkové rožky niekomu darovať a bojíte sa, že cukor spraví neporiadok, neobaľujte ich. Výborné sú aj bez cukru. Prípadne ich konce namočte do čokolády, ktorú roztopíte s trochou tuku. Tá podporí ich chuť a poteší každého milovníka sladkého.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste