NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Zmiznú do 1 minúty. Výborné vianočné koláčiky s čokoládovým krémom a orechmi.
Zmiznú do 1 minúty. Výborné vianočné koláčiky s čokoládovým krémom a orechmi.
Recept Zmiznú do 1 minúty. Výborné vianočné koláčiky s čokoládovým krémom a orechmi.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Vianoce sú obdobím, kedy veľmi rada experimentujem v kuchyni. Skúšam rôzne nové recepty a zaujímavé dezerty. Medzi ne patria aj tieto mini tortičky s čokoládovým krémom a orechovou posýpkou. Na slávnostnom stole sa budú krásne vynímať a vďaka perfektnej chuti zmiznú ako prvé.

Sophie Mayer Sophie Mayer    ·   11.11.2024

Zmiznú do 1 minúty. Výborné vianočné koláčiky s čokoládovým krémom a orechmi.

Vianoce sú obdobím, kedy veľmi rada experimentujem v kuchyni. Skúšam rôzne nové recepty a zaujímavé dezerty. Medzi ne patria aj tieto mini tortičky s čokoládovým krémom a orechovou posýpkou. Na slávnostnom stole sa budú krásne vynímať a vďaka perfektnej chuti zmiznú ako prvé.

50 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny

Čokoládová ganáž

70 g
čokoláda (54 – 55 %)
70 ml
smotana na šľahanie (33 – 36 %)
20 g
maslo

Cesto

70 g
pražené lieskové orechy
65 g
hladká múka
25 g
kakao
1 lyžička
prášok do pečiva
3 ks
bielky
štipka
soľ
90 g
kryštálový cukor
3 ks
žĺtky
20 ml
rastlinný olej

Krémová plnka

100 ml
smotana na šľahanie (33 – 36 %)
300 g
Ricotta alebo mascarpone
70 g
Nutella

Nutellová plnka

150 – 200 g
Nutella

Na ozdobenie

podľa potreby
lieskové orechy
Postup receptu
Vytlačiť
50 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia

Robíte na Vianoce rôzne krémové zákusky a povedali ste si, že tento rok vyskúšate niečo nové? Stavte na tieto koláčiky, ktoré si zamilujete vďaka nadýchanému kakaovému cestu a výbornému čokoládovému krému.

  1. Čokoládu dáme do misky, zalejeme ju horúcou smotanou na šľahanie a všetko dôkladne premiešame. Do roztopenej čokolády pridáme maslo a vymiešame pomocou ponorného mixéra. Zmes zakryjeme fóliou a dáme do chladničky.
  2. Pražené lieskové orechy pomelieme a nasypeme do misky. Pridáme múku, kakao, prášok do pečiva a dôkladne premiešame.
  3. Do druhej misy dáme bielky, štipku soli a šľaháme, pokým nevznikne pena. Následne postupne zapracujeme kryštálový cukor a mixujeme až dovtedy, kým nám nevznikne pevný sneh.
  4. Do snehu dáme tri žĺtky, ktoré zapracujeme mixérom. Ďalej prilejeme rastlinný olej a keď sú všetky ingrediencie spojené, postupne začneme pridávať suchú zmes, ktorú sme si pripravili v kroku č. 2. Suché ingrediencie primiešavame ručne.
  5. Hotové cesto rozotrieme na plech 30 x 40 cm, ktorý sme vystlali papierom na pečenie, a pečieme pri teplote 180 °C približne 10 až 15 minút.
  6. Upečené cesto necháme vychladnúť a vykrajujeme z neho kolieska s priemerom približne 5,5 cm. Kúsky cesta, ktoré nám zostali, pomelieme.
  7. Smotanu vyšľaháme do tuhého krému. Pridáme k nej krémový syr, Nutellu a znova šľaháme. Hotový krém nanesieme cukrárskym vreckom na kolieska z cesta. Krém aplikujeme v dvoch vrstvách a len po stranách, nie do stredu. Krém nepoužijeme všetok, pretože ho budeme potrebovať ešte navrch koláčikov.
  8. Do prázdneho stredu aplikujeme pomocou cukrárskeho vrecka Nutellu a vrch zakryjeme zostávajúcim krémom.
  9. Koláčiky obalíme v zostatkoch cesta, ktoré sme rozmixovali. Vrch ozdobíme ešte čokoládovou ganážou, ktorú sme si pripravili v prvom kroku, a polovicou orechu.

Hotové koláčiky dáme do chladničky, kde stuhnú, a môžeme ich servírovať ku káve alebo ako sladký dezert za dobrým obedom.

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár