NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Medovníky Zlepované perníčky máčané v čokoláde
Zlepované perníčky máčané v čokoláde
Recept Zlepované perníčky máčané v čokoláde
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: adkas

Tieto perníčky som prvýkrát ochutnala asi pred dvoma rokmi. Kolegyňa mi priniesla ochutnať. Veľmi mi chutili a, samozrejme, som si aj hneď vypýtala recept. Trvalo mi to dva roky, kým som ich vyskúšala. Poviem vám úprimne, že tento recept je naozaj skvelý a medovníčky veľmi chuťovo pripomínajú pardubický perník. Príprava týchto perníčkov je síce časosovo trochu náročnejšia, ale verte mi, stojí za to, vyskúšať ich. Je ich naozaj veľké množstvo, dlho vydržia a, čo je najdôležitejšie, výborne chutia. Autor: Adkas

adkas adkas    ·   11.10.2020

Zlepované perníčky máčané v čokoláde

Tieto perníčky som prvýkrát ochutnala asi pred dvoma rokmi. Kolegyňa mi priniesla ochutnať. Veľmi mi chutili a, samozrejme, som si aj hneď vypýtala recept. Trvalo mi to dva roky, kým som ich vyskúšala. Poviem vám úprimne, že tento recept je naozaj skvelý a medovníčky veľmi chuťovo pripomínajú pardubický perník. Príprava týchto perníčkov je síce časosovo trochu náročnejšia, ale verte mi, stojí za to, vyskúšať ich. Je ich naozaj veľké množstvo, dlho vydržia a, čo je najdôležitejšie, výborne chutia. Autor: Adkas

40 min
Čas prípravy
7 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

1 kg
kryštálový cukor
500 ml
voda
1 lyžička
jedlá sóda
2 kg
hladká múka
1 bal.
prášok do pečiva na perníky
20 g
Salajka (jelenia soľ)
2 lyžice
lekvár
380 g
med
4 ks
vajce
1 lyžička
mletá škorica

Náplň:

350 g
upečené perníky
200 ml
horúca voda
100 g
mleté orechy
podľa potreby
lekvár
trošku
rum

Poleva:

300 g
čokoláda
100 g
tuk
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
7 min
Čas varenia
  1. Vo veľkom hrnci (aspoň 6 l) uvaríme cukor s vodou. Keď začne vrieť, pridáme malú lyžičku sódy a povaríme 5 minút. Odstavíme na 6 hodín.
  2. Zmiešame 2 PL lekváru, med a potom pridáme túto zmes do vychladeného sirupu. Pridáme 2 kg preosiatej hladkej múky zmiešanej s práškom do perníka, mletou škoricou a pridáme aj Salajku. Po jednom vmiešame vajíčka. Dobre vypracujeme cesto a necháme stáť 12 hodín. Cesto je dosť riedke. V žiadnom prípade nepridávame múku, perníky by boli tvrdé.
  3. Po dvanástich hodinách odpočívania je cesto správnej konzistencie. Z hrnca si po častiach odoberáme z cesta, vyvaľkáme na jemne pomúčenej doske na hrúbku asi 3-4 mm a formičkou vykrajujeme kolieska. Ukladáme na vymastený plech ďalej od seba. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 7 minút. Dávame pozor pri pečení, skoro zhoria.
  4. Necháme vychladnúť a pripravíme plnku. Asi 250 g upečených perníčkov nastrúhame (pomelieme) a zalejeme s 200 ml horúcou vodou. Zamiešame, pridáme lekvár a mleté orechy. Môžeme dochutiť troškou rumu.
  5. Koliesko natrieme plnkou, priložíme druhým kolieskom a zlepené namočíme do čokolády.
  6. Z celej dávky by malo vyjsť 100 ks zlepených perníčkov. Nepočítala som ich, ale je ich skutočne veľa. Množstvo závisí aj na veľkosti perníčkov. Perníčky nasiaknu od plnky vlhkosť a sú naozaj mäkké. Odporúčam vyskúšať.
Komentáre k receptu
NejLucka NejLucka    ·   12.12.2019   ·   Odpovedať   ·  

V potravinách, v supermarketech, mají ji téměř všude

Andyemule    ·   10.12.2019   ·   Odpovedať   ·  

chci se zeptat kde se dá sehnat ta salajka,u nás jsem jí nikde neviděla

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár