Žerbó roládu má moja mamka napísanú v zošite s receptami tými najväčšími písmenami. Jej najobľúbenejší koláč, ktorým nepohrdne podľa mňa ani o polnoci. Orechy, kyslý džem, cukor, kysnuté maslové cesto a na vrchu čokoládová poleva. Moja mamka má tento koláč radšej posypaný práškovým cukrom, tak som pripravila túto roládu na jej štýl – bez polevy. Autor: Karambola
Žerbó roládu má moja mamka napísanú v zošite s receptami tými najväčšími písmenami. Jej najobľúbenejší koláč, ktorým nepohrdne podľa mňa ani o polnoci. Orechy, kyslý džem, cukor, kysnuté maslové cesto a na vrchu čokoládová poleva. Moja mamka má tento koláč radšej posypaný práškovým cukrom, tak som pripravila túto roládu na jej štýl – bez polevy. Autor: Karambola
Žerbó koláč poznajú mnohí z nás ako rezy. Ja som ho tentokrát spravidla vo forme rolády, ktorá nielenže výborne chutila, ale taktiež sa krásne vynímala na tanieri. Ak si tento starý dobrý zákusok chcete pripomenúť, vyskúšajte môj overený recept.
Roláda sa veľmi dobre krája a servíruje. Je tak ideálna aj na rôzne narodeninové oslavy alebo sviatky, ako sú napríklad Vianoce. Okrem toho je jej veľkou výhodou aj zaujímavá chuť. Inak sladké a jemné cesto dopĺňa výrazný kyslý džem. Ak by ste nemali černicový, ktorý som použila ja, môžete siahnuť aj po ríbezľovom.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste