Kuracie alebo bravčové mleté mäso ochutíme soľou a korením.
Na panvici na masle opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso a necháme zatiahnuť a na záver pridáme cesnak.
Zemiaky očistíme a klasicky pripravíme zemiakovú kašu - do uvarených zemiakov pridáme soľ, korenie, mlieko, maslo a premiešame.
Pripravíme si formu na pečenie, ktorú vymažeme maslom, na dno uložíme polovicu zemiakovej kaše, ktorú pekne uhladíme, navrstvíme nastrúhaný syr, mleté mäso, znovu trochu syra a na vrch navrstvíme druhú polovicu zemiakovej kaše.
Vajíčka spolu s kyslou smotanou a maslom vymiešame a polejeme vrch slaného koláča.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov cca 20 - 25 minút.