NajRecept.sk Pečivo Chlieb Zemiakový chlieb aj pre úplných začiatočníkov - starodávne cesto bez práce.
Zemiakový chlieb aj pre úplných začiatočníkov - starodávne cesto bez práce.
Recept Zemiakový chlieb aj pre úplných začiatočníkov - starodávne cesto bez práce.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mineralka

Fantastický chlieb, ktorý je takmer bez práce. Uvarila som 3 menšie zemiaky, ktoré som nastrúhala, pridala do cesta a chlieb bol extra jemný. Určite vyskúšajte upiecť. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   1.2.2021

Zemiakový chlieb aj pre úplných začiatočníkov - starodávne cesto bez práce.

Fantastický chlieb, ktorý je takmer bez práce. Uvarila som 3 menšie zemiaky, ktoré som nastrúhala, pridala do cesta a chlieb bol extra jemný. Určite vyskúšajte upiecť. Autor: Mineralka

55 min
Čas prípravy
70 min
Čas varenia
Suroviny
1 kg
hladká múka
1 kocka
droždie
400 ml
vlažná voda
3 ks (menšie)
uvarený zemiak
3 lyžičky
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
55 min
Čas prípravy
70 min
Čas varenia
  1. Hladkú múku preosejeme do misky, do stredu urobíme jamku, pridáme 3 zarovnané lyžičky soli.
  2. V pohári s 200 ml vody rozpustíme droždie a necháme chvíľu odstáť. Vzíjde kvások, ktorý pridáme k múke, pridáme aj nastrúhané zemiaky a vypracujeme hladké cesto. Ak máte cesto príliš husté, pridajte ešte vodu. Ak je zase cesto príliš riedke, pridajte trochu viac múky (záleží na kvalite múky).
  3. Guľôčku cesta prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste asi 20 minút.
  4. Po 20 minútach môžete pridať rascu alebo iné semienka. Cesto preložíme do jánskeho skla (dno som vyložila papierom na pečenie) a necháme chvíľu kysnúť. Povrch ostrým nožom nakrojíme a dáme piecť.
  5. Pečieme 15 minút na 270 stupňov (nastavte vašu najvyššiu teplotu v rúre) a potom teplotu znížime na 180 a dopečieme ďalších 55 minút - sledujeme.
Komentáre k receptu
gold    ·   11.4.2020   ·   Odpovedať   ·  

Naprosto super receptík,přidala jsem kmín a slunečnicová semínka a pecka :-)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár