NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Zemiakové strapačky s kyslou kapustou
Zemiakové strapačky s kyslou kapustou
Recept Zemiakové strapačky s kyslou kapustou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Pečené, varené s Ivou

Výborná pochúťka. Noky / halušky / strapačky s kyslou kapustou. Na vrchu opražená slanina. To je ale dobrota.

NajLucka NajLucka    ·   10.10.2020

Zemiakové strapačky s kyslou kapustou

Výborná pochúťka. Noky / halušky / strapačky s kyslou kapustou. Na vrchu opražená slanina. To je ale dobrota.

Suroviny

Potrebujeme:

30 dkg
zemiak
štipka
sóda bikarbóna
1 ks
vajce
podľa potreby
hrubá múka
soľ
olej
1 ks
cibuľa
500 g
kyslá kapusta
100 g
slanina
na ozdobu
pažítka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Očistíme zemiaky, nastrúhame, pridáme vajíčko, štipku sódy. Hrubú múku pridávame, kým zmes nie je tuhá.
  2. Nahádžeme ich do slanej vriacej vody a uvaríme, kým nevyplávajú na povrch. Zlejeme cez sitko.
  3. Do kastróla dáme olej. Na oleji do hneda opražíme cibuľu, pridáme podľa chuti kyslú kapustu a spolu to opražíme a prehrejeme. /Pozor, keď kapustu veľmi premyjete, strapačky budú bez chuti./
  4. Do kapusty pridáme strapačky, premiešame a na tanieri ozdobíme slaninou, / ktorú sme opražili ososbitne / a pažítkou.
  5. Podľa chuti ich môžeme poliať aj slaninkovou masťou. Dobrú chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár