NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Zemiakové lokše ako od babičky
Zemiakové lokše ako od babičky
Recept Zemiakové lokše ako od babičky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Naše babičky, prababičky, pra-prababičky a pra-pra-pra... babičky moc dobre vedeli, čo je dobré... Piekli ich na rozžeravených kachliach, ale to neznamená, že zostaneme ochudobnení o túto dobrotu len z dôvodu, že máme doma moderné a ešte modernejšie elektrospotrebiče. :D :D :D Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   15.6.2021

Zemiakové lokše ako od babičky

Naše babičky, prababičky, pra-prababičky a pra-pra-pra... babičky moc dobre vedeli, čo je dobré... Piekli ich na rozžeravených kachliach, ale to neznamená, že zostaneme ochudobnení o túto dobrotu len z dôvodu, že máme doma moderné a ešte modernejšie elektrospotrebiče. :D :D :D Autor: Danka

40 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
zemiak
hladká múka
soľ
na potieranie
rozpustené maslo alebo masť
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
  1. Uvarené a vychladnuté zemiaky nastrúhame najemno, pridáme soľ a hladkú múku a vypracujeme cesto, ktoré bude mať konzistenciu asi ako cesto na knedle, nemalo by sa lepiť.
  2. Ihneď rozdelíme na menšie dieliky, z ktorých vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske tenké placky o veľkosti veľkej panvice (každý si musí prispôsobiť podľa možností) a pečieme na panvici nasucho z oboch strán.
  3. Okamih, kedy je placka z jednej strany upečená, poznáme podľa tvoriacich sa tmavých škvŕn.
  4. Placku otočíme, potrieme zľahka maslom a dopečieme aj z druhej strany. Touto stranou pretočíme hotovú placku na veľký tanier, opäť potrieme maslom a stočíme.
  5. Hotové placky podávam k hustým polievkam ako je gulášová alebo kapustová, miesto pečiva. Dajú sa samozrejme pojedať aj samotné, ale moje deti ich milujú napríklad potreté slivkovým lekvárom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár