NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Zemiakové kvetinky len z dvoch surovín, lepšie ako klasické hranolky
Zemiakové kvetinky len z dvoch surovín, lepšie ako klasické hranolky
Recept Zemiakové kvetinky len z dvoch surovín, lepšie ako klasické hranolky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jaja79

Zemiaková pochúťka, ktorá u nás doma prekonala aj obľúbené hranolky. Navyšea ko bonus, na tanieri vyzerá skvelo. Potrebujete len 2 základné suroviny, ktoré sa nájdu snáď v každej domácnosti - zemiaky a škrob. Samozrejme soľ, ktorý dodá kvetinkám dokonalú chuť. Autor: Jaja

Jaja79    ·   21.11.2022

Zemiakové kvetinky len z dvoch surovín, lepšie ako klasické hranolky

Zemiaková pochúťka, ktorá u nás doma prekonala aj obľúbené hranolky. Navyšea ko bonus, na tanieri vyzerá skvelo. Potrebujete len 2 základné suroviny, ktoré sa nájdu snáď v každej domácnosti - zemiaky a škrob. Samozrejme soľ, ktorý dodá kvetinkám dokonalú chuť. Autor: Jaja

55 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny
500 g uvarené v šupke
zemiaky
7 g
soľ
100 g - 120 g
kukuričný škrob
podľa potreby
rastlinný olej
Postup receptu
Vytlačiť
55 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
  1. Uvarené zemiaky ošúpeme. Vložíme do misy a roztlačíme vidličkou. Následne ich ešte prepasírujeme cez kovové sitko, aby hmota bola jemná. Zmes osolíme.
  2. Nasypeme kukuričný škrob. Rukou vypracujeme kompaktné cesto, ktoré sa nelepí a preložíme ho na pracovnú dosku.
  3. Vyšúľame si ho na hrubý valec. A nakrájame na menšie rovnomerne veľké kúsky. Aby sa vám s cestom lepšie pracovalo, môžete si ruky jemne potrieť olejom.
  4. Každý kúsok si teraz znovu vyšúľame na tenšieho "hada". Ten nakrájame opäť na približne rovnako veľké kúsky, ktoré následne vygúľame. Vzniknuté cestové guľky si budeme teraz formovať pomocou odšťavovača na citrón. Jednoducho guľku pritlačíme na vrch odšťavovača, vďaka čomu nám vznikne pekný tvar pripomínajúci kvetinku.
  5. Na panvicu si nalejeme olej, rozhorúčime a kladieme doňho pripravené kvetinky. Vysmážame dozlatista a následne necháme odkvapkať na tanieri s papierovou utierkou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár