NajRecept.sk Prílohy Knedle Zemiaková knedľa Zemiakové knedle so slaninou a kyslou kapustou
Zemiakové knedle so slaninou a kyslou kapustou
Recept Zemiakové knedle so slaninou a kyslou kapustou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Milada Sumková

Keď nie je žiadny nápad na to, čo uvariť, no pritom chcem niečo dobré, čo zasýti, zemiakové knedle sú tou najlepšou voľbou. Pripraviť sa dajú na sladko aj na slano. Ja som sa tentokrát rozhodla pre druhú verziu a nemohla som urobiť lepšie. Autor: Milada Sumková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   31.7.2025

Zemiakové knedle so slaninou a kyslou kapustou

Keď nie je žiadny nápad na to, čo uvariť, no pritom chcem niečo dobré, čo zasýti, zemiakové knedle sú tou najlepšou voľbou. Pripraviť sa dajú na sladko aj na slano. Ja som sa tentokrát rozhodla pre druhú verziu a nemohla som urobiť lepšie. Autor: Milada Sumková

40 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
podľa potreby
zemiaky
podľa chuti
soľ
podľa potreby
olivový olej
podľa potreby
polohrubá múka
podľa potreby
slanina
podľa potreby
údené mäso
1 ks
cibuľa
podľa potreby
kyslá kapusta
podľa chuti
rasca
podľa chuti
mleté čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Zemiakové knedle sú rýchle a jednoduché. Veľmi rada ich plním slivkami a posýpam makom alebo kakaom. Tentokrát som sa však rozhodla, že ich urobím na slano a výsledok bol výborný.

  1. Zemiaky uvaríme v šupke. Ideálne aspoň deň predtým, ako ich použijeme.
  2. Očistíme ich, najemno nastrúhame, pridáme soľ, olivový olej a polohrubú múku. Ja som dávala všetko od oka – tak, aby mi vzniklo pevné cesto.
  3. Z cesta si postupne odoberáme a robíme menšie guľôčky, ktoré varíme v osolenej vode. Keď vyplávajú na hladinu, sú hotové a môžeme ich vytiahnuť. Dáme ich do misky, kde ich polejeme trochou oleja, aby sa nezlepili.
  4. Do hlbšej panvice dáme rozohriať olej. Pridáme slaninku, údené mäso nakrájané na kocky a opekáme približne 5 minút. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a všetko spolu opekáme.
  5. Kyslú kapustu nakrájame na menšie kúsky, vložíme do panvice s mäsom a dusíme približne 10 minút.
  6. Všetko dochutíme rascou a čiernym mletým korením a môžeme podávať spolu so zemiakovými knedľami.

Prípravu tohto obeda som si urýchlila tým, že som knedličky neplnila. Kapustu spolu s údeninou som dala navrch. Ak by ste však chceli, môžete vyskúšať tento recept na slané zemiakové knedličky plnené mäsom.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár