NajRecept.sk Prílohy Knedle Zemiaková knedľa Zemiakové knedle s údeným a kyslou kapustou. Stará dobrá klasika, ktorú musíte vyskúšať.
Zemiakové knedle s údeným a kyslou kapustou. Stará dobrá klasika, ktorú musíte vyskúšať.
Recept Zemiakové knedle s údeným a kyslou kapustou. Stará dobrá klasika, ktorú musíte vyskúšať.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Blanča

Dnes sme mali u nás doma veľkú dobrotu. Na obed som pripravila plnené zemiakové knedle, ktoré si zamilovala celá rodina. Recept na knedle je univerzálny. Plniť ich môžete čímkoľvek. Ja som sa rozhodla pre údené mäso.

Blanča Blanča    ·   2.9.2024

Zemiakové knedle s údeným a kyslou kapustou. Stará dobrá klasika, ktorú musíte vyskúšať.

Dnes sme mali u nás doma veľkú dobrotu. Na obed som pripravila plnené zemiakové knedle, ktoré si zamilovala celá rodina. Recept na knedle je univerzálny. Plniť ich môžete čímkoľvek. Ja som sa rozhodla pre údené mäso.

30 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny

Knedle

700 g
zemiaky
1 ks
vajce
300 g
hrubá múka
podľa chuti
soľ
podľa potreby
údené mäso

Kapusta

podľa potreby
kyslá kapusta
podľa chuti
celá rasca
podľa potreby
masť
podľa potreby
hladká múka
podľa potreby
cibuľa
podľa potreby
voda
podľa chuti
soľ
podľa chuti
cukor
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia

Zemiakové knedle sú vďačným obedom aj večerou. Ak máte čas, pokojne si ich pripravte do zásoby. Nevyvarené knedle môžete vložiť do mrazničky, kde vám vydržia niekoľko týždňov až mesiacov. V prípade potreby ich len rozmrazíte a v priebehu niekoľkých minút uvaríte.

  1. Deň vopred si uvaríme zemiaky v šupke a necháme ich vychladnúť. Na ďalší deň ich očistíme a nastrúhame na strúhadle.
  2. K zemiakom pridáme vajce, múku a soľ, a vypracujeme cesto, z ktorého si postupne odkrajujeme menšie časti a plníme ich údeným mäsom.
  3. Naplnené knedle vložíme do osolenej vriacej vody. Po tom ako vyplávajú na povrch ich varíme ešte 5 až 8 minút.
  4. Kyslú kapustu dáme do tlakového hrnca, pridáme rascu a vodu, a všetko necháme variť aspoň 20 minút.
  5. Keď je kapusta hotová, preložíme ju do klasického hrnca a zahustíme zápražkou, ktorú si pripravíme tak, že na masti opečieme cibuľu a hladkú múku. Zmes zalejeme vodou, premiešame a vlejeme do kapusty. Všetko spolu povaríme, dochutíme soľou a cukrom, a podávame.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár