NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Zemiakové bochníky plnené hubami
Zemiakové bochníky plnené hubami
Recept Zemiakové bochníky plnené hubami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Lacusin

Zemiakové cesto, vynikajúca hubovo mrkvová plnka s cibuľkou. Ak vám zostala zemiaková kaša z predošlého dňa z obeda, určite ju nevyhadzujte. Kedysi sa z takej aj trojdňovej zemiakovej kaše pripravovali zemiakové placky a boli veľmi chutné, ale nielen kedysi ... ešte aj dnes to takto robievajú, pretože nás to naučili babičky :) Vyskúšajte pripraviť plnené zemiakové bochníčky s hubami, mrkvou a cibuľkou. S kyslou smotanou je to vynikajúca dobrota. Samozrejme naplniť môžete aj inými suroviny, ako kto chce. Autor: Lacusin

Lacusin Lacusin    ·   28.4.2021

Zemiakové bochníky plnené hubami

Zemiakové cesto, vynikajúca hubovo mrkvová plnka s cibuľkou. Ak vám zostala zemiaková kaša z predošlého dňa z obeda, určite ju nevyhadzujte. Kedysi sa z takej aj trojdňovej zemiakovej kaše pripravovali zemiakové placky a boli veľmi chutné, ale nielen kedysi ... ešte aj dnes to takto robievajú, pretože nás to naučili babičky :) Vyskúšajte pripraviť plnené zemiakové bochníčky s hubami, mrkvou a cibuľkou. S kyslou smotanou je to vynikajúca dobrota. Samozrejme naplniť môžete aj inými suroviny, ako kto chce. Autor: Lacusin

Suroviny
550 g
hladká múka
250 ml
teplá voda
5 ks
zemiaky
1 lyžica
kryštálový cukor
štipka
soľ
na vyprážanie
olej
250 g
huby
4 ks
cibuľa
1 ks
mrkva
1 lyžička
sušené droždie
50 g
maslo
na potretie
vajíčko
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka. Po uvarení ich scedíme, očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
  2. Do veľkej misky dáme teplú vodu, pridáme droždie, cukor, soľ a dobre premiešame. Pridáme teplé zemiaky a zmäknuté maslo. Všetko dôkladne premiešame a spracujeme hmotu, do ktorej postupne pridávame múku. Hotové cesto necháme na teplom mieste odpočívať približne pol hodinu.
  3. Kým cesto odpočíva, pripravíme si plnku. Cibuľu nasekáme nadrobno, huby na plátky a mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle. Takto nakrájané suroviny orestujeme na troške oleja a necháme mierne vychladnúť.
  4. Cesto na pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme na hrubší plát. Na kraj navrstvíme plnku, cesto preložíme, odkrojíme a nakrájame na kúsky o šírke cca 5-7 cm. Ukladáme na papierom vyložený plech.
  5. Pred pečením bochníky potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov. Pečieme cca 20 minút.
  6. Podávame napríklad s kyslou smotanou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár