NajRecept.sk Prílohy Zemiaky Zemiaková kaša Zemiaková kaša obalená v slanine
Zemiaková kaša obalená v slanine
Recept Zemiaková kaša obalená v slanine
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Triniti

Luxusná príloha k výdatnému obedu. Klasická zemiaková kaša obalená v slanine a zapečená v rúre. Na vrch kúsok paradajky. Mňam! Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   19.3.2015

Zemiaková kaša obalená v slanine

Luxusná príloha k výdatnému obedu. Klasická zemiaková kaša obalená v slanine a zapečená v rúre. Na vrch kúsok paradajky. Mňam! Autor: Triniti

Suroviny

Budeme potrebovať(cca 18 ks):

1 kg
zemiaky
2 ks
žĺtok
2 lyžice
olej
500 g
slanina
1 ks
paradajka
soľ
petržlen
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kocky a uvaríme ich v mierne osolenej vode do mäkka. Uvarené spracujeme na zemiakovú kašu. Pridáme trošku oleja, petržlen, žĺtky a soľ. Premiešame.
  2. Slaninu naukladáme na pracovnú dosku. Na slaninu navrstvíme pomocou lyžice zemiakovú kašu a zabalíme.
  3. Ukladáme na papierom vyložený plech. Na každú rolku položíme plátok paradajky.
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov. Upečené rolky prekrojíme (krájame šikmo) a podávame k mäsu alebo k zelenine. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár