NajRecept.sk Sladké jedlá Buchty Zemiaková buchta
Zemiaková buchta
Recept Zemiaková buchta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Lacusin

Dnes na obed bola zemiaková buchta. Autor: Lacusin

Lacusin Lacusin    ·   13.3.2021

Zemiaková buchta

Dnes na obed bola zemiaková buchta. Autor: Lacusin

Suroviny
380 g
hrubá múka
20 g
droždie
380 ml
mlieko
štipka
cukor
250 g
zemiak
1 ks
vajce
1 lyžica
majoránka
6 strúčikov
cesnak
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
2 ks
špekáčik
2 lyžice na vymastenie
masť
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mlieko ohrejeme na teplotu, kedy v ňom ešte udržíme prst. Rozdrobíme doň droždie, pridáme cukor a lyžicu múky. Zamiešame a necháme vzísť kvások.
  2. Do kvásku pridáme múku, najemno nastrúhané zemiaky, vajce, majoránku, prelisovaný cesnak, soľ, korenie a pokrájané špekáčiky.
  3. Necháme 1 hodinu vykysnúť.
  4. Na plech dáme masť a plech vložíme rozohriať do rúry. Po nahriatí vlejeme na plech cesto a dáme piecť na 180° C asi pol hodiny (dozlatista).

Zdroj: Mamincinyrecepty

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár