NajRecept.sk Sviatočné pečenie Veľká Noc Želatínové veľkonočné vajíčka
Želatínové veľkonočné vajíčka
Recept Želatínové veľkonočné vajíčka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: adkas

Už dávno som chcela vyskúšať tieto želatínové vajíčka. Veľmi dobre vyzerajú a chuťovo musím povedať, že boli výborné. Autor: Adkas

adkas adkas    ·   14.3.2021

Želatínové veľkonočné vajíčka

Už dávno som chcela vyskúšať tieto želatínové vajíčka. Veľmi dobre vyzerajú a chuťovo musím povedať, že boli výborné. Autor: Adkas

Suroviny
300 ml
uhorková šťava
100 ml
voda
3 lyžičky
želatína v prášku
1 lyžička
kryštálový cukor
soľ
šunka
zelenina
vajce
nakladaná kapia
petržlenová vňať
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vajíčka na širšom konci naklepeme a snažíme sa dostať z nich von ich obsah. Dobre opláchneme teplou vodou a necháme osušiť. Želatínu dáme napučať vo vode a uhorkovej šťave s cukrom a soľou. Ohrejeme, aby sa rozpustila a necháme mierne vychladnúť. Je treba stále prečítať návod na obale, každá želatína je iná, preto pomer vody alebo šťavy treba prispôsobiť konkrétnej želatíne.
  2. Kapiu, šunku pokrájame na drobné kúsky.
  3. Môžeme vrstviť cez malú dierku do škrupiny od vajíčka tak, ako chceme, aby vyzerali. Po každej vrstve zalejeme 2-3 lyžičkami želatínovej hmoty a nakoniec vajíčka položíme do pohárov alebo do formy na vajíčka, v ktorej kupujete vajíčka z obchodu a šup do chladničky.
  4. Ak sa vám nechce plniť vajíčkové škrupiny, môžete použiť aj formičky.

Môj blog: Adkas-tastyfood

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár