NajRecept.sk Pečivo Chlieb Zdravý bezkonkurenčný ražný chlieb
Zdravý bezkonkurenčný ražný chlieb
Recept Zdravý bezkonkurenčný ražný chlieb
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mineralka

Zdravý ražný chlieb, ktorý nemá u nás doma konkurenciu. Recept je hotový za 10 minút a potom už len fáza pečenia a chladnutia. Nám ta posledná fáza nevyšla, krájala so za horúca, preto je v reze aj trochu mokrejší, ale na chuti tomu vôbec neubralo. Bol mäkký, chutný a vláčny. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   1.2.2023

Zdravý bezkonkurenčný ražný chlieb

Zdravý ražný chlieb, ktorý nemá u nás doma konkurenciu. Recept je hotový za 10 minút a potom už len fáza pečenia a chladnutia. Nám ta posledná fáza nevyšla, krájala so za horúca, preto je v reze aj trochu mokrejší, ale na chuti tomu vôbec neubralo. Bol mäkký, chutný a vláčny. Autor: Mineralka

30 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny
600 g
chlebová ražná múka
30 g
kryštálový cukor
8 g
soľ
10 g
sušené droždie
400 ml
teplé mlieko
4 lyžice
olej
na potretie
vajce
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
  1. Múku zmiešame so soľou a cukrom. Pridáme droždie, ktoré zalejeme teplým mliekom. Hnetiacim hákom vypracujeme cesto, do ktorého na záver pridávame olej. 
  2. Cesto rozdelíme na polovicu.
  3. Na pomúčenej pracovnej doske každý kúsok rozvaľkáme na tenký plát a stočíme do rolády. 
  4. Koniec zatočeného cesta nakrájame na pásiky a takto zrolujeme, aby sme získali krásny vzorovaný povrch.
  5. Preložíme na papierom vyložený plech na pečenie. Zakryjeme bavlnenou utierkou, necháme kysnúť, kým si vyhrejeme rúru. 
  6. Tesne pred pečením povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom.
  7. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov a pečieme cca 25 minút.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár