NajRecept.sk Torty Sladké torty Čokoládová torta Zdravší čokoládovo-tvarohový koláč
Zdravší čokoládovo-tvarohový koláč
Recept Zdravší čokoládovo-tvarohový koláč
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Pepe

Tento koláč dá trochu viac práce, ale ten pôžitok potom na jazyku stojí za to. Autor: Pepe

NajLucka NajLucka    ·   25.10.2020

Zdravší čokoládovo-tvarohový koláč

Tento koláč dá trochu viac práce, ale ten pôžitok potom na jazyku stojí za to. Autor: Pepe

Suroviny
350 g
kvalitná horká čokoláda
250 g
maslo
1 ks
jablko
200 g
celozrnná špaldová múka hladká
170 g
med
500 g
tvaroh mäkký
100 g
kyslá smotana
6 ks
vajce
1 bal.
prášok z vínneho kameňa
500 ml
smotana na šľahanie
1/2 bal.
Agar
300 g
vykôstkované čerešne
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do vychladnutej roztopenej čokolády s maslom pridáme nastrúhané jablko, 100 g medu a postupne zašľaháme 4 vajcia.
  2. Nakoniec zľahka vmiešame múku zmiešanú s práškom z vínneho kameňa.
  3. Na tvarohovú časť vyšľaháme 2 vajcia, tvaroh, kyslú smotanu a 50 g medu.
  4. Tortovú formu s priemerom 24 cm vytrieme maslom a vysypeme múkou.
    Vylejeme 1/3 čokoládovej časti, potom 1/2 tvarohovej, čerešne, opäť čokoládovú 2/3, tvarohovú 2/2, čerešne a nakoniec čokoládovú 3/3.
  5. Pečieme cca 1 hodinu pri 170 stupňoch.
    Tortu vychladíme a na vrch vylejeme mliečnu želatínovú vrstvu, ktorú pripravíme zo smotany a agaru.

Pepemu ďakujeme za povolenie k zdieľaniu :)

Zdroj: Kuchár Pepe

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár