Hrušky si môžete vychutnať na nespočetne veľa rôznych spôsobov. Výborné sú nielen do dezertov, ale aj na prípravu džemov či kompótov. Ak by ste ich chceli zavárať, okrem klasického nálevu ich môžete naložiť aj do sirupu.
Hrušky si môžete vychutnať na nespočetne veľa rôznych spôsobov. Výborné sú nielen do dezertov, ale aj na prípravu džemov či kompótov. Ak by ste ich chceli zavárať, okrem klasického nálevu ich môžete naložiť aj do sirupu.
Sirup dodá hruškám príjemnú chuť, vďaka ktorej budú nielen skvelou prílohou k obedu, ale aj sladkým dezertom. Na prípravu kompótu budete okrem samotného ovocia potrebovať aj veľa korenia, ktoré sa postará o miernu pikantnosť.
Vychladnutý kompót uskladníme na tmavé a chladné miesto. Ideálne do pivnice alebo komory. Podávať ho môžeme k rôznym jedlám, napríklad k mäsu, rizotu alebo zemiakom.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste