NajRecept.sk Podľa ovocia Ríbezle Zasnežený hrnčekový koláč s ríbezľami. Ríbezle sa nepridávajú do cesta, ale len do snehu, preto je koláč vynikajúci.
Zasnežený hrnčekový koláč s ríbezľami. Ríbezle sa nepridávajú do cesta, ale len do snehu, preto je koláč vynikajúci.
Recept Zasnežený hrnčekový koláč s ríbezľami. Ríbezle sa nepridávajú do cesta, ale len do snehu, preto je koláč vynikajúci.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mishenka

Sezóna ríbezlí je v plnom prúde a tak vám dnes prinášam recept na tento osvedčený tradičný koláč, v ktorom sa kombinuje nadýchanosť piškóty, ríbezle a lahodný snehu. Celý koláč vyzerá, akoby vrstvu ovocia zasypal sneh a chutí rovnako výborne. Doslova sa rozplýva na jazyku. Navyše jeho príprava je jednoduchá a rýchla. Ovocie sa nepridáva do cesta ale len do snehu.

Mishenka Mishenka    ·   17.6.2024

Zasnežený hrnčekový koláč s ríbezľami. Ríbezle sa nepridávajú do cesta, ale len do snehu, preto je koláč vynikajúci.

Sezóna ríbezlí je v plnom prúde a tak vám dnes prinášam recept na tento osvedčený tradičný koláč, v ktorom sa kombinuje nadýchanosť piškóty, ríbezle a lahodný snehu. Celý koláč vyzerá, akoby vrstvu ovocia zasypal sneh a chutí rovnako výborne. Doslova sa rozplýva na jazyku. Navyše jeho príprava je jednoduchá a rýchla. Ovocie sa nepridáva do cesta ale len do snehu.

20 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny
2 a 1/2 hrnčeka
polohrubá múka
3/4 hrnčeka
práškový cukor
4 ks
žĺtok
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
kypriaci prášok
3/4 hrnčeka
olej
3/4 hrnčeka
mlieko

Snehová perina:

1/2 hrnčeka
práškový cukor
4 ks
bielok
1 hrnček
čierne alebo červené ríbezle
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
  1. Žĺtky spolu s práškovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny.
  2. Postupne pridávame olej, mlieko a múku s práškom do pečiva.
  3. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
  4. Z bielkov a cukru vyšľaháme sneh a jemne do neho primiešame ríbezle.
  5. Sneh s ríbezľami dáme na cesto.
  6. Pečieme asi 35-40 min na 170 stupňoch, treba si skontrolovať prepečenie piškóty pomocou špáradla.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár