NajRecept.sk Dezerty Koláče Zasnežené kakaové snehové gule v štýle krtkovej torty s lahodným termixovým krémom a nutellovým prekvapením.
Zasnežené kakaové snehové gule v štýle krtkovej torty s lahodným termixovým krémom a nutellovým prekvapením.
Recept Zasnežené kakaové snehové gule v štýle krtkovej torty s lahodným termixovým krémom a nutellovým prekvapením.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Kakaové snehové gule sú niečo na štýl slávnostných jednohubiek. Takéto dezerty sú teraz novým trendom na rôzne oslavy, pohostenia, pracovné večierky. Berieš jeden kúsok a odchádzaš. Nechala som sa inšpirovať od mojej kolegyne, no trochu som si recept poupravila a vznikol z toho naozaj neskutočne chutný výsledok. Určite vyskúšajte. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   9.12.2024

Zasnežené kakaové snehové gule v štýle krtkovej torty s lahodným termixovým krémom a nutellovým prekvapením.

Kakaové snehové gule sú niečo na štýl slávnostných jednohubiek. Takéto dezerty sú teraz novým trendom na rôzne oslavy, pohostenia, pracovné večierky. Berieš jeden kúsok a odchádzaš. Nechala som sa inšpirovať od mojej kolegyne, no trochu som si recept poupravila a vznikol z toho naozaj neskutočne chutný výsledok. Určite vyskúšajte. Autor: Karambola

55 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

3 ks
vajce
trochu
vanilková esencia
170 g
kryštálový cukor
200 ml
olej
200 ml
mlieko
280 g
hladká múka
30 g
kakao
15 g
prášok do pečiva

Stred:

125 g
kakaovo-tvarohový termix
2 lyžice
Nutella

Krém:

250 ml
smotana na šľahanie
250 g
mascarpone
4 lyžice
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
55 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Nadýchané a tak dobré. Presne také sú tieto zasnežené gule, ktoré môžete pripraviť na sviatky, narodeniny alebo len tak, počas týždňa. Keď ich naservírujete blízkym, určite nezostanú len pri jednom kúsku.

  1. Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým cukrom a vanilkou do tuhej peny, do ktorej postupne prilejeme mlieko a olej. Na záver pridáme múku, kakao a prášok do pečiva. Krátko prešľaháme a pripravené cesto nalejeme na plech s papierom na pečenie o veľkosti 43 x 33 cm. 
  2. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút. Sledujeme.
  3. Po upečení z cesta vykrojíme kolieska, ktoré preložíme na čistý plech. Zvyšné cesto rukami rozdrvíme do misky a odložíme na finálne zdobenie. 
  4. Vyšľaháme krém – mascarpone, smotanu na šľahanie a cukor vyšľaháme do hustého krému. Krém preložíme do cukrárskeho vrecka s rovnou špičkou. 
  5. Každé koliesko potrieme mliekom a cukrárskym vreckom urobíme obruč. Do stredu uložíme nutellovú náplň (iba zmiešame termix s Nutellou) a cukrárskym vreckom uzatvoríme nutellový krém. Potom takto nastriekaný kúsok posypeme rozdrveným cestom a uložíme do chladničky. Pred podávaním vrch posypeme práškovým cukrom.

Spojenie sviežeho krému a čokoládového stredu je zaujímavé a veľmi dobré. Na prípravu čokoládovej plnky môžeme použiť nielen kupovanú, ale aj domácu Nutellu. Tú si vytvoríme zmixovaním lieskových orieškov, kakaa a medu.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár