NajRecept.sk Mäso Hovädzie mäso Zapekané holúbky, ktoré chutia fantasticky. Ak raz vyskúšate, iné robiť nebudete.
Zapekané holúbky, ktoré chutia fantasticky. Ak raz vyskúšate, iné robiť nebudete.
Recept Zapekané holúbky, ktoré chutia fantasticky. Ak raz vyskúšate, iné robiť nebudete.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Triniti

Klasické slovenské holúbky sa pripravujú vo veľkom hrnci na sporáku. Niekde som však (už si ani nepamätám kde) ochutnala holúbky zapekané v rúre. Boli naozaj fantastické, tak som si vypýtala recept. Recept som založila do mojej kuchárske knižky a samozrejme som naň zabudla. Teraz som v ňom listovala a spomenula si, tak som hneď vyskúšala. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   9.6.2021

Zapekané holúbky, ktoré chutia fantasticky. Ak raz vyskúšate, iné robiť nebudete.

Klasické slovenské holúbky sa pripravujú vo veľkom hrnci na sporáku. Niekde som však (už si ani nepamätám kde) ochutnala holúbky zapekané v rúre. Boli naozaj fantastické, tak som si vypýtala recept. Recept som založila do mojej kuchárske knižky a samozrejme som naň zabudla. Teraz som v ňom listovala a spomenula si, tak som hneď vyskúšala. Autor: Triniti

Suroviny

Základ:

250 g
hovädzie mleté mäso
250 g
bravčové mleté mäso
150 g
uvarená ryža
1 ks
cibuľa
mletá paprika
cesnak
soľ
korenie
bravčová masť

Ďalej:

2 bal.
paradajkový pretlak
1 ks
kapusta
1 lyžica
bravčová masť
500 g
kyslá kapusta
podľa chuti
mletá rasca
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na náplň zmiešame všetky suroviny na základ. Cibuľu nakrájame na čo najjemnejšie kúsky. Bravčovú masť pridávame rozpustenú teplú a tak premiešame. Ja som pridávala aj bravčové mäso i hovädzie v pomere 1:1. Ochutíme soľou, korením paprikou. Nič nerestujeme, miešame surové.
  2. Kapustu dáme variť vcelku do horúcej vody tak, že hlúb sme opatrne vykrojil ostrým nožom. Pomaly odstraňujeme listy (oni sa začnú samy oddeľovať). Vodu nevylievajte, ale pridáme do nej pretlak a budeme to používať ďalej v postupe.
  3. Na panvici osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú kyslú kapustu a ochutíme soľou, korením, rascou a pridáme aj 1 balenie pretlaku. Necháme chvíľu dusiť a odstavíme.
  4. Kapustné listy naplníme mäsovou zmesou, zakrútime tak, aby mäso nebolo vidieť a poukladáme na plech, ktorý sme vystlali orestovanou kyslou kapustou. Holúbky zalejeme vodou, v ktorej sme varili kapustu a pridali sme do nej i 1 balenie pretlaku. Zalejeme ich tak, aby boli mierne ponorené, aby sa mali v čom variť. Ak nalejete málo, tak sledujte a počas pečenia dolejte.
  5. Pripravený plech dáme do rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 1 hodinu.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár