NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Zapekané bravčové rezne s omáčkou
Zapekané bravčové rezne s omáčkou
Recept Zapekané bravčové rezne s omáčkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Dnes zapekané bravčové rezne s majonézou a tvrdým syrom. Ako prílohu som zvolila ryžu a, samozrejme, na tanieri nesmela chýbať ani zeleninová obloha. Paradajky konečne zo záhrady, nie tie z obchodu, ktoré nemajú vôbec žiadnu chuť. Už sa teším aj na papriku a uhorky. Už ich pomaličky začína byť vidieť:) Autor: Milka

Emília Raganová    ·   12.10.2020

Zapekané bravčové rezne s omáčkou

Dnes zapekané bravčové rezne s majonézou a tvrdým syrom. Ako prílohu som zvolila ryžu a, samozrejme, na tanieri nesmela chýbať ani zeleninová obloha. Paradajky konečne zo záhrady, nie tie z obchodu, ktoré nemajú vôbec žiadnu chuť. Už sa teším aj na papriku a uhorky. Už ich pomaličky začína byť vidieť:) Autor: Milka

Suroviny
8 ks
rezeň z kare
2 ks
vajce
múka
soľ
korenie
vegeta
podľa potreby
majonéza
1 dl
olej
2 dl
vývar
8 ks
plátkový tvrdý syr
1 syr
Karička v tube
1 lyžička
provensálske korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Naklepané rezne osolíme, okoreníme, natrieme majonézou, obalíme v hladkej múke, vo vajíčku a opečieme na panvici ako klasický rezeň, najprv tou stranou bez majonézy, potom opatrne obrátime.
  2. Potom rezne znovu potrieme majonézou a uložíme ich na pekáč, ktorý sme natreli 1 dl oleja a podlejeme 2 dl vývaru.
  3. Rezne prikryjeme alobalom matnou stranou nahor a necháme dusiť 20 minút pri 200° C.
  4. Potom alobal odkryjeme, rezne prikryjeme plátkovým syrom a dáme zapiecť na 7 minút.
  5. Medzitým si rozmiešame syr s kyslou smotanou alebo tatarkou a pridáme provensálske korenie.
  6. Rezne podávame s ryžou alebo opekanými zemiakmi, syrovou omáčkou a obložíme zeleninou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár