NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Zapekaná karfiolová baba
Zapekaná karfiolová baba
Recept Zapekaná karfiolová baba
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Triniti

Prvýkrát som sa odhodlala na pestovanie karfiolu v mojej záhrade. Viem, že je to veľmi náročné na pestovanie, ale kto nevyskúša, nevie. Máte aj vy skúsenosti s pestovaním tejto zeleniny v našej oblasti? Milujeme karfiol v akejkoľvek podobe, či už varený, vyprážaný alebo grilovaný. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   23.6.2021

Zapekaná karfiolová baba

Prvýkrát som sa odhodlala na pestovanie karfiolu v mojej záhrade. Viem, že je to veľmi náročné na pestovanie, ale kto nevyskúša, nevie. Máte aj vy skúsenosti s pestovaním tejto zeleniny v našej oblasti? Milujeme karfiol v akejkoľvek podobe, či už varený, vyprážaný alebo grilovaný. Autor: Triniti

Suroviny
1 ks
karfiol
1 kg
zemiak
20 dkg
tvrdý syr
2 kelímky
kyslá smotana
4 ks
vajce
1 ks
červená paprika
1 vetvička
pažítka
1 lyžička
korenie
1 lyžica
morská soľ
125 g
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Surový karfiol nakrájame na menšie kúsky, pridáme nakrájanú zeleninu, nastrúhané zemiaky na hrubom strúhadle a rovnako nastrúhaný syr, pridáme kyslú smotanu, mäkké maslo, rozmiešané vajíčka, korenie, soľ a nasekanú pažítku.
  2. Všetko spolu dôkladne premiešame a navrstvíme do vymasteného pekáča a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.
  3. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi jednu hodinu. Sledujeme a rešpektujeme vlastnú rúru.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár