NajRecept.sk Dezerty Zdravé dezerty Zákusok s tekvicou hokkaido
Zákusok s tekvicou hokkaido
Recept Zákusok s tekvicou hokkaido
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: _Nikoleta_

Ďalší sladký recept s tekvicou. Tentokrát zákusok v o niečo zdravšej/ nutričnejšej verzii, kde som sa snažila doplniť bielkoviny, použiť menej cukru či tuku. I napriek tomu bol zákusok chuťovo super.

_Nikoleta_    ·   6.1.2023

Zákusok s tekvicou hokkaido

Ďalší sladký recept s tekvicou. Tentokrát zákusok v o niečo zdravšej/ nutričnejšej verzii, kde som sa snažila doplniť bielkoviny, použiť menej cukru či tuku. I napriek tomu bol zákusok chuťovo super.

30 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Korpus

150 g
pyré z tekvice hokkaido
3 ks
vajce
50 g
hladká špaldová múka
50 g
ovsená múka
30 g
vanilkový proteín (alebo nahraďte sladidlom)
1 bal.
prášok do pečiva
1 lyžička
mletá škorica
1/4 lyžičky
muškátový orech, badián a mletý zázvor
100 ml
mlieko
50 ml
olej
50 g
med

Krém

1 bal.
vanilkový puding
300 ml
mleko
200 g
nátierkové maslo/ cream cheese
250 g
jemný tvaroh
30 g
vanilkový proteín (môžete nahradiť sladidlom)
sladidlo podľa chuti
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
  1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. V jednej miske zmiešame žĺtky, med, pyré, olej a mlieko. V druhej miske si zmiešame suché ingrediencie. Pridáme k nim mokrú zmes a nakoniec primiešame sneh z bielkov.
  2. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov. Po dopečení necháme vychladnúť a následne pozdĺžne prerežeme.
  3. Uvaríme hustý puding, osladíme podľa chuti (1-2 lyžice cukru). Tvaroh a cream cheese vyšľaháme a pridáme proteín. Zmiešame s uvareným pudingom. Krém (trochu si odložíme na vrchnú časť) natrieme na korpus a prikryjeme druhou časťou korpusu. Vrch potrieme tenkou vrstvou zvyšného krému, polejeme orieškovým maslom a dozdobíme. Pripravený koláč odložíme stuhnúť do chladničky.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár