NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Zabudnite na suché mäso. Tieto plnené mäsové rolky prekonajú všetky očakávania.
Zabudnite na suché mäso. Tieto plnené mäsové rolky prekonajú všetky očakávania.
Recept Zabudnite na suché mäso. Tieto plnené mäsové rolky prekonajú všetky očakávania.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Tieto plnené steaky som robila nedávno na nedeľný obed. Celá rodina si skvelo pochutila a odvtedy ich stále pýta. Plánujem ich preto urobiť znova, no tentokrát trochu inak. Recept sa totižto dá upraviť na desiatky spôsobov, takže vždy môžete uvariť niečo nové.

SOS Kitchen SOS Kitchen    ·   25.1.2025

Zabudnite na suché mäso. Tieto plnené mäsové rolky prekonajú všetky očakávania.

Tieto plnené steaky som robila nedávno na nedeľný obed. Celá rodina si skvelo pochutila a odvtedy ich stále pýta. Plánujem ich preto urobiť znova, no tentokrát trochu inak. Recept sa totižto dá upraviť na desiatky spôsobov, takže vždy môžete uvariť niečo nové.

30 min
Čas prípravy
70 min
Čas varenia
Suroviny
10 ks
steaky (kuracie, bravčové, teľacie mäso)
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
10 – 12 ks
malé kyslé uhorky
350 g
cibuľa
podľa potreby
olivový olej
700 – 800 ml
kurací vývar
2 ks
bobkový list
1 lyžička
mletá červená paprika
2 lyžice
hladká múka
100 ml
voda
100 ml
smotana na varenie
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
70 min
Čas varenia

To, aké mäso použijete na steaky, sa odvíja čisto od vašich preferencií. Ja mám najradšej bravčové mäso, ktoré je šťavnaté a chutné, no keď ho nemám doma, skvelo poslúži aj kuracie. Obmieňať sa následne dá aj samotná plnka. Pokojne ju môžete rozšíriť o rôzne ďalšie ingrediencie podľa chuti.

  1. Steaky naklepeme na hrúbku 3 mm. Posolíme ich a okoreníme.
  2. Kyslé uhorky scedíme a pozdĺžne nakrájame.
  3. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké pásiky, ktoré opražíme na olivovom oleji. Smažíme ich približne 10 až 12 minút. Keď mierne zhnednú, posolíme ich a stiahneme z ohňa.
  4. Naklepané a osolené mäso naplníme cibuľou a uhorkami, zatočíme a zaistíme špajdľou. Takto pripravené rolky opekáme na oleji približne 15 až 20 minút. Potom ich podlejeme kuracím vývarom, stiahneme teplotu a pridáme bobkové listy a mletú papriku. Panvicu zakryjeme a varíme 30 minút.
  5. V miske zmiešame hladkú múku a vodu, zmes prilejeme k mäsu a zvýšime teplotu. Varíme ešte 5 až 6 minút a následne prilejeme smotanu na šľahanie. Nakoniec ešte všetko ochutíme soľou a mletým čiernym korením, pridáme trochu vývaru, povaríme 2 až 3 minúty a stiahneme z ohňa.

Hotové rolky môžeme servírovať s rôznymi prílohami. Skvelo sa k nim hodia varené aj pečené zemiaky či ryža. A zabúdať by ste nemali ani na šalát z čerstvej zeleniny, ktorý mäso perfektne doplní a zaručí ten najlepší chuťový zážitok.

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár