NajRecept.sk Dezerty Koláče Zabudnite na klasiku – tento jahodový krémeš je ľahký ako obláčik a svieži ako letný vánok.
Zabudnite na klasiku – tento jahodový krémeš je ľahký ako obláčik a svieži ako letný vánok.
Recept Zabudnite na klasiku – tento jahodový krémeš je ľahký ako obláčik a svieži ako letný vánok.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Nikuš Domankušová

Jahodový krémeš som robila poprvýkrát a môžem povedať, že sa hneď vydaril. Kombinuje ľahučký krém, krehké vrstvy cesta a sladké jahody, ktoré mu dodávajú sviežosť a farbu. Ideálny je na nedeľné popoludnie, oslavu alebo len tak, keď máte chuť na niečo sladké. Autor: Nikuš Domankušová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   5.11.2025

Zabudnite na klasiku – tento jahodový krémeš je ľahký ako obláčik a svieži ako letný vánok.

Jahodový krémeš som robila poprvýkrát a môžem povedať, že sa hneď vydaril. Kombinuje ľahučký krém, krehké vrstvy cesta a sladké jahody, ktoré mu dodávajú sviežosť a farbu. Ideálny je na nedeľné popoludnie, oslavu alebo len tak, keď máte chuť na niečo sladké. Autor: Nikuš Domankušová

45 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

1 ks
lístkové cesto

Krém:

800 ml
mlieko
100 g
kryštálový cukor
2 ks
vanilkový puding (prášok)
100 g
maslo
250 ml
smotana na šľahanie

Želé:

400 g
jahody (môžu byť aj mrazené alebo zavárané)
4 lyžice
kryštálový cukor
2 bal.
červené tortové želé
400 ml
voda
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia

Najlepšie na tomto krémeši je to, že sa dá pripraviť vopred a chutí ešte lepšie po odležaní. Krém sa krásne spojí s plátmi cesta a jahody pustia svoju arómu, ktorá vonia po celej kuchyni.

  1. Lístkové cesto rozkrojíme na polovicu a oba pláty vyvaľkáme. Takto pripravené ho vložíme na plech vyložený papierom na pečenie a popicháme vidličkou.
  2. Na krém zmiešame mlieko s pudingovým práškom a cukrom a uvaríme hustý puding. Pridáme maslo a necháme trochu vychladnúť.
  3. Polovicu krému nanesieme na vychladnutý plát a vložíme do chladničky.
  4. Jahody nakrájame na malé kocky. Cukor zmiešame s tortovým želé, pridáme vodu a varíme, kým nezhustne. Pridáme jahody a ešte raz povaríme.
  5. Počkáme 1 – 2 minúty a jahodové želé nanesieme na pudingovú vrstvu.
  6. Keď želé vychladne, natrieme naň zvyšný krém, prikryjeme druhým plátom cesta a podávame.

Pred podávaním môžete krémeš posypať práškovým cukrom. Chcete si upiecť ešte nejakú klasiku? Vyskúšajte napríklad tieto punčové rezy.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár