NajRecept.sk Prílohy Knedle Žemľové knedle Zabudnite na hrnčeky – tieto knedle varím v zaváraninových pohároch a nemajú chybu!
Zabudnite na hrnčeky – tieto knedle varím v zaváraninových pohároch a nemajú chybu!
Recept Zabudnite na hrnčeky – tieto knedle varím v zaváraninových pohároch a nemajú chybu!
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jitka Smejkalová

Tentokrát som sa rozhodla pre trochu inú verziu klasiky – namiesto hrnčekov som používala poháre a výsledok? Úplne perfektný! Poháre od zaváraného mäsa z Lidla sú na knedle ako stvorené. Majú rovný tvar, hladké steny a knedle z nich po uvarení krásne samy vyskočia. Autor: Jitka Smejkalová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   24.10.2025

Zabudnite na hrnčeky – tieto knedle varím v zaváraninových pohároch a nemajú chybu!

Tentokrát som sa rozhodla pre trochu inú verziu klasiky – namiesto hrnčekov som používala poháre a výsledok? Úplne perfektný! Poháre od zaváraného mäsa z Lidla sú na knedle ako stvorené. Majú rovný tvar, hladké steny a knedle z nich po uvarení krásne samy vyskočia. Autor: Jitka Smejkalová

20 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
3 ks
rožky
1 a 1/2 hrnčeka
mlieko
1 a 1/2 hrnčeka
hrubá múka
3 ks
vajce
1/2 bal.
prášok do pečiva
tri štipky
soľ
podľa potreby
masť
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia

Ak máte radi jednoduché, ale spoľahlivé recepty, tieto knedle si zamilujete. Stačí pár bežných surovín, trochu trpezlivosti a na svete je dokonalá príloha, ktorú môžete podávať k rôznym jedlám. V porovnaní s klasickým receptom som knedle robila z polovičnej dávky, čo vyšlo na 6 pohárov. My ich budeme mať k Staročeskému kuthanu podľa kuchára Pepy Nemravy.

  1. Do misy dáme múku s práškom do pečiva. Osolíme, pridáme na kocky nakrájané rožky a premiešame.
  2. Do zmesi pridáme studené mlieko a žĺtky. Znova premiešame a pridáme nasekaný petržlen.
  3. Hrnčeky vymažeme masťou a vysypeme hrubou múkou.
  4. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý vmiešame do hmoty, ktorou plníme poháre. Tie som plnila do polovice, vložila som ich do hrnca s horúcou vodou (voda siaha asi do polovice výšky hrnca) a varíme zakryté 30 minút.
  5. Hotové prepichneme špajdľou a vyklopíme.

Knedle sú univerzálne a môžete ich podávať s rôznymi druhmi mäsa. Skvelé sú napríklad k tejto krkovičke na hubách.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár