Toto skvelé spojenie šťavnatého brownies, kávových piškót a mascarpone krému je skutočne lahodné. Môj manžel sa tomuto dezertu veľmi potešil. Má totižto rád kávové príchute a hlavne sladké a dobré koláče. Ak ste ich milovníkmi aj vy, tento recept je pre vás ako stvorený. Autor: Karambola
Toto skvelé spojenie šťavnatého brownies, kávových piškót a mascarpone krému je skutočne lahodné. Môj manžel sa tomuto dezertu veľmi potešil. Má totižto rád kávové príchute a hlavne sladké a dobré koláče. Ak ste ich milovníkmi aj vy, tento recept je pre vás ako stvorený. Autor: Karambola
Cesto tohto dezertu je šťavnaté a plné čokoládovej chuti. Piškóty sú namočené do kvalitnej čerstvej kávy a navrchu sa nachádza bohatá vrstva mascarpone krému, do ktorého sa pridáva vanilková pasta. Tá dodá krému dokonalú chuť. Vrch som bohato posypala kakaom na štýl tiramisu. Samozrejme, kakao môžete nahradiť strúhanou čokoládou alebo dokonca aj kokosom. Je to na vás.
Ak nemáte dlhé detské piškóty, môžete použiť aj klasické okrúhle. Tie sú však výrazne menšie, preto počítajte s tým, že príprava dezertu sa kvôli tomu môže mierne predĺžiť. Hotové tiramisu skladujte na chladnom mieste. Ideálne v chladničke, kde vydrží niekoľko dní.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste