NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Tiramisu Vyskúšala som spojiť brownies a tiramisu – vznikol neodolateľný dezert s mascarpone krémom, ktorý si zamilujete.
Vyskúšala som spojiť brownies a tiramisu – vznikol neodolateľný dezert s mascarpone krémom, ktorý si zamilujete.
Recept Vyskúšala som spojiť brownies a tiramisu – vznikol neodolateľný dezert s mascarpone krémom, ktorý si zamilujete.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Toto skvelé spojenie šťavnatého brownies, kávových piškót a mascarpone krému je skutočne lahodné. Môj manžel sa tomuto dezertu veľmi potešil. Má totižto rád kávové príchute a hlavne sladké a dobré koláče. Ak ste ich milovníkmi aj vy, tento recept je pre vás ako stvorený. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   28.1.2025

Vyskúšala som spojiť brownies a tiramisu – vznikol neodolateľný dezert s mascarpone krémom, ktorý si zamilujete.

Toto skvelé spojenie šťavnatého brownies, kávových piškót a mascarpone krému je skutočne lahodné. Môj manžel sa tomuto dezertu veľmi potešil. Má totižto rád kávové príchute a hlavne sladké a dobré koláče. Ak ste ich milovníkmi aj vy, tento recept je pre vás ako stvorený. Autor: Karambola

45 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

100 g
čokoláda
50 g
kakao
250 g
maslo
4 ks
vajce
250 g
kryštálový cukor
100 g
hladká múka

Káva:

150 ml
uvarená čierna káva

Ďalej:

12 ks
dlhé detské piškóty

Krém:

250 g
mascarpone
250 ml
smotana na šľahanie
50 g
práškový cukor
trochu
vanilková pasta

Navrch:

podľa chuti
kakao
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia

Cesto tohto dezertu je šťavnaté a plné čokoládovej chuti. Piškóty sú namočené do kvalitnej čerstvej kávy a navrchu sa nachádza bohatá vrstva mascarpone krému, do ktorého sa pridáva vanilková pasta. Tá dodá krému dokonalú chuť. Vrch som bohato posypala kakaom na štýl tiramisu. Samozrejme, kakao môžete nahradiť strúhanou čokoládou alebo dokonca aj kokosom. Je to na vás.

  1. Čokoládu a kakao dáme do misky a zalejeme ich horúcim rozpusteným maslom. Miešaním hmotu spojíme. Čokoláda sa pekne rozpustí a kakao sa do tejto hmoty bez problémov zapracuje. Výsledná hmota by mala byť hladká a lesklá.
  2. V druhej miske vymiešame vajíčka spolu s cukrom. Nemusíme šľahať do hustej peny. Postačí, kým sa hmota jemne napení a cukor sa vo vajíčkach rozpustí. Následne pridáme čokoládovú hmotu. Keď sa spojí s ostatnými surovinami, prisypeme múku a premiešame.
  3. Pripravené cesto nanesieme na plech s papierom na pečenie o veľkosti 20 x 20 cm. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 °C asi 25 minút – sledujeme. Po upečení necháme vychladnúť. 
  4. V uvarenej horúcej káve namáčame dlhé detské piškóty a ukladáme ich na vychladnuté upečené cesto. Piškóty zakryjeme krémom a vrch posypeme kakaom. Dáme stuhnúť a podávame.
  5. Krém: Mascarpone, smotanu na šľahanie, cukor a vanilkovú pastu dáme do misky a vyšľaháme do tuhého krému.

Ak nemáte dlhé detské piškóty, môžete použiť aj klasické okrúhle. Tie sú však výrazne menšie, preto počítajte s tým, že príprava dezertu sa kvôli tomu môže mierne predĺžiť. Hotové tiramisu skladujte na chladnom mieste. Ideálne v chladničke, kde vydrží niekoľko dní.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár