NajRecept.sk Prílohy Zemiaky Francúzske zemiaky Vynikajúce predvýplatové francúzske zemiaky, ktoré nasýtia rodinu a zároveň šetria peňaženku.
Vynikajúce predvýplatové francúzske zemiaky, ktoré nasýtia rodinu a zároveň šetria peňaženku.
Recept Vynikajúce predvýplatové francúzske zemiaky, ktoré nasýtia rodinu a zároveň šetria peňaženku.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mishenka

Určite to poznáte, keď rozmýšľate, čo lacnejšie by ste navarili tak, aby to bolo aj chutné a aj všetkých dobre nasýtilo. Skúste tieto francúzske zemiaky. Naše deti si z nich vždy žiadajú dupľu a pekáč ostáva prázdny.

Mishenka Mishenka    ·   6.5.2023

Vynikajúce predvýplatové francúzske zemiaky, ktoré nasýtia rodinu a zároveň šetria peňaženku.

Určite to poznáte, keď rozmýšľate, čo lacnejšie by ste navarili tak, aby to bolo aj chutné a aj všetkých dobre nasýtilo. Skúste tieto francúzske zemiaky. Naše deti si z nich vždy žiadajú dupľu a pekáč ostáva prázdny.

25 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
Suroviny
2 kg
zemiaky
5 ks
vajce natvrdo
300 g
mäkká saláma
2 ks
špekáčik
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
petržlenová vňať

Zálievka:

250 ml
sladká smotana 10%
3 ks
vajce
125 g
bryndza alebo tavený syr
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
  1. Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí ošúpeme a pretlačíme.
  2. Na panvici rozohrejeme olej a opražíme 2 na kocky pokrájané špekáčiky a 300 g nakrájanej mäkkej salámy.
  3. Zmiešame aj s výpekom so zemiakmi a vajciami natvrdo, ktoré sme tiež pretlačili.
  4. Pridáme ešte soľ, čierne korenie a petržlenovú vňať.
  5. Dáme do vymasteneho pekáča a zalejeme zálievkou zo smotany, 3 vajec a bryndze.
  6. Pečieme na 220 st prikryté 20 minút a odkryté asi 30minut, kým vrch nie je chrumkavý.
  7. Podávame s kyslými uhorkami. Recept sa dá obmeniť a miesto bryndze použiť syr v črievku, to už podľa preferencie.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár