NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Vyskúšajte tieto krehké a šťavnaté strapaté kuracie rezne na francúzsky spôsob.
Vyskúšajte tieto krehké a šťavnaté strapaté kuracie rezne na francúzsky spôsob.
Recept Vyskúšajte tieto krehké a šťavnaté strapaté kuracie rezne na francúzsky spôsob.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Strapaté francúzske kuracie rezne sú chutným a jednoduchým jedlom, ktoré ponúka kombináciu krehkosti a šťavnatosti. Príprava zahŕňa kuracie stehná alebo prsia, vajcia, kyslú smotanu, hladkú múku a cesnak. Aj keď krájanie mäsa môže zabrať trochu času, výsledok stojí za to. Tieto rezne sú jemné a mäkké a ideálne sa hodia na podávanie so zemiakovou kašou. Recept ponúka príjemnú zmenu v tradičnom prístupe k príprave kuracích rezňov

Karambola Karambola    ·   25.11.2023

Vyskúšajte tieto krehké a šťavnaté strapaté kuracie rezne na francúzsky spôsob.

Strapaté francúzske kuracie rezne sú chutným a jednoduchým jedlom, ktoré ponúka kombináciu krehkosti a šťavnatosti. Príprava zahŕňa kuracie stehná alebo prsia, vajcia, kyslú smotanu, hladkú múku a cesnak. Aj keď krájanie mäsa môže zabrať trochu času, výsledok stojí za to. Tieto rezne sú jemné a mäkké a ideálne sa hodia na podávanie so zemiakovou kašou. Recept ponúka príjemnú zmenu v tradičnom prístupe k príprave kuracích rezňov

20 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny
4 lyžice
kyslá smotana
4 lyžice
hladká múka
3 strúčiky
cesnak
4 ks
kuracie stehná alebo prsia
3 ks
vajce
podľa chuti
soľ a korenie
na zdobenie
pažítka
na zdobenie
petržlenová vňať
na smaženie
olej
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
  1. Kuracie mäso, buď stehná alebo prsia, najskôr starostlivo očistíme, umyjeme a potom dôkladne osušíme.
  2. Vykostené kuracie stehná alebo prsia nakrájame na menšie kúsky a tieto kúsky následne ochutíme soľou a korením.
  3. Do nakrájaného a ochuteného kuracieho mäsa vmiešame pretlačený cesnak, rozšľahané vajcia, kyslú smotanu a petržlenovú vňať. Pridáme aj hladkú múku a všetko dôkladne spojíme do homogénnej zmesi.
  4. Na rozpálenej panvici s olejom pomocou lyžice kladieme menšie porcie rezňov a smažíme ich z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu.
  5. Menšie kúsky mäsa zaisťujú lepšie prepojenie chutí, čo vedie k tomu, že rezne budú chutiť lepšie a budú mäkšie a jemnejšie.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár