NajRecept.sk Pečivo Rohlíky Vyskúšajte náš najlepší recept na voňavé škoricové rožky z kysnutého cesta na jedničku.
Vyskúšajte náš najlepší recept na voňavé škoricové rožky z kysnutého cesta na jedničku.
Vyskúšajte náš najlepší recept na voňavé škoricové rožky z kysnutého cesta na jedničku.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mishenka

Rožky robievam, keď chcem rodine zabaliť niečo chutné na desiatu, na výlet alebo na raňajky. Sú šikovné, také akurát do ruky a nenáročné na suroviny. A tá vôňa škorice! Neodolateľné.

Mishenka Mishenka    ·   12.5.2023

Vyskúšajte náš najlepší recept na voňavé škoricové rožky z kysnutého cesta na jedničku.

Rožky robievam, keď chcem rodine zabaliť niečo chutné na desiatu, na výlet alebo na raňajky. Sú šikovné, také akurát do ruky a nenáročné na suroviny. A tá vôňa škorice! Neodolateľné.

25 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

500 g
hladká múka
1/2 ks
droždie
250 ml
mlieko
3 lyžice
olej
1 lyžička
soľ
1 lyžica
kryštálový cukor
1 ks
vanilkový cukor

Plnka:

150 g
maslo
podľa chuti
škorica
podľa chuti
kryštálový cukor
1 ks
vajce na potretie
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
  1. Z mlieka, cukru a droždia urobíme kvások. Ten potom zmiešame s ostatnými surovinami na cesto a vymiesime vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť.
  2. Cesto rozdelíme na dve časti, každú vyvaľkáme do kruhu ako pizzu, potrieme roztopeným maslom, posypeme štedro škoricou a cukrom a nakrájame na 8 častí ako pizzu.
  3. Každý trojuholník zrolujeme od najširšej časti smerom k úzkej časti a postupne tak vyformujeme 16 rožkov.
  4. Poukladáme na vymastený a múkou vysypaný plech, potrieme vajíčkom, necháme 15 min podkysnúť a pečieme 10 min na 230 st.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár