NajRecept.sk Dezerty Nepečené dezerty Vyskúšajte môj recept na rezy ĽADOVÉ NEBO. Počas letných horúcich dní skvele osviežia.
Vyskúšajte môj recept na rezy ĽADOVÉ NEBO. Počas letných horúcich dní skvele osviežia.
Vyskúšajte môj recept na rezy ĽADOVÉ NEBO. Počas letných horúcich dní skvele osviežia.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Petra H

Krémové rezy s úžasným názvom a ešte lepšou chuťou sú ideálnou voľbou pre milovníkov krémových dezertov, ktorí neholdujú suchým zákuskom. Tento recept je jedným z najlepších krémových dezertov, aké som kedy pripravovala. Použijeme bielkové cesto, žĺtky do krému a navrch vyšľaháme pol litra šľahačky. Ozdobte podľa vlastnej fantázie a nechajte dobre vychladiť v chladničke.

Petra H Petra H    ·   17.7.2024

Vyskúšajte môj recept na rezy ĽADOVÉ NEBO. Počas letných horúcich dní skvele osviežia.

Krémové rezy s úžasným názvom a ešte lepšou chuťou sú ideálnou voľbou pre milovníkov krémových dezertov, ktorí neholdujú suchým zákuskom. Tento recept je jedným z najlepších krémových dezertov, aké som kedy pripravovala. Použijeme bielkové cesto, žĺtky do krému a navrch vyšľaháme pol litra šľahačky. Ozdobte podľa vlastnej fantázie a nechajte dobre vychladiť v chladničke.

30 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

8 ks
bielok
8 lyžíc
kryštálový cukor
8 lyžíc
polohrubá múka
1 bal.
prášok do pečiva
300 ml
horúce mlieko

Krém:

8 ks
žĺtok
1,2 l
mlieko
10 lyžíc
kukuričný škrob
3 bal.
vanilkový cukor
10 lyžíc
kryštálový cukor
200 g
maslo
500 ml
smotana na šľahanie
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia

Vyskúšajte môj recept na skvelý ľadový dezert. Keď teploty presiahnu 30 stupňov, nikomu sa nechce jesť horúce koláče. Práve preto sú tieto ľadové dezerty najlepšou voľbou pre horúce letné dni.

  1. Pripravíme si formu na pečenie s rozmermi 42 x 36 cm a vyložíme ju papierom na pečenie.
  2. Bielky s cukrom vyšľaháme do peny, potom postupne primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto pečieme pri 180 stupňoch, kým nezozlátne.
  3. Upečené cesto vyberieme z rúry, prepicháme vidličkou a prelejeme horúcim mliekom.
  4. Pripravíme si krém. Žĺtky s kryštálovým a vanilkovým cukrom vymiešame nad parou. V hrnci ohrejeme mlieko a rozmiešame v ňom kukuričný škrob, aby nezostali žiadne hrudky. Postupne pridávame žĺtkovú zmes a varíme, kým krém nezhustne. Hustý krém odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  5. Maslo vyšľaháme mixérom do peny a postupne doň pridávame vychladnutú žĺtkovú zmes. Šľahačku ušľaháme mixérom do pevnej peny a dáme ju na pol hodiny do chladničky.
  6. Môžeme začať vrstviť. Na upečený a navlhčený korpus nanesieme žĺtkový krém a naň vrstvu šľahačky. Dezert necháme stuhnúť v chladničke. Pred podávaním ozdobíme strúhanou čokoládou. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár