Polovicu karfiolu rozoberieme na menšie ružičky a v osolenej vode varíme 4 minúty. Preložíme do sitka a necháme vychladnúť.
Z uvedených surovín na cestíčko vyšľaháme metličkou hustejšie cestíčko, do ktorého vkladáme karfiolové ružičky. Tie potom odkladáme na tanier a necháme čiastočne odkvapkať.
Do hlbšej misky nasypeme strúhanku, vkladáme karfiolové ružičky a prehadzovaním ich pekne zo všetkých strán obalíme. Smažíme vo fritéze, na panvičke alebo dietnejšie v rúre dozlatista.
Karfiol rozobratý na ružičky varíme cca 10 minút v osolenej vode. V sitku necháme vychladnúť a odkvapkať.
Do misy nasypeme múku, všetky ostatné ingrediencie a vymiešame redšie cestíčko. Podľa potreby pridáme múku alebo mlieko. Kto chce mať placky chrumkavejšie, časť múky nahradí strúhankou. Konzistencia by mala byť približne rovnaká ako na lievance. Karfiol nahrubo nasekáme nožom. Ja ho roztlačím v dlaniach.
Pridáme do misy, premiešame a na rozpálenom tuku vyprážame z oboch strán dozlatista. Kto chce, pridá kúsok na kocky nakrájanej anglickej slaniny alebo špekačku. A kto chce placky nadýchanejšie, dá iba žĺtky a z bielkov vyšľahá sneh, ktorý nakoniec opatrne vmieša do karfiolovej hmoty.