Syr pozdĺžne rozkrojíme a vydlabeme mäkkú časť. V panvici rozpálime maslo, pridáme na kocky pokrájanú cibuľu a necháme ju zosklovatieť.
Potom prihodíme nadrobno nakrájané šampiňóny, na kocky pokrájanú šunku osolíme, okoreníme a dusíme 10 minút.
Nakoniec pridáme nakrájanú cibuľovú vňať. Zmes necháme úplne vychladnúť. Touto potom naplníme hermelíny, poriadne pritlačíme, obalíme v klasickom trojobale a na oleji alebo masti smažíme pozvoľna z oboch strán dozlatista.
Do hrnca nalejeme smotanu, pridáme vydlabaný syr a miernom plameni necháme rozpustí. Pridáme šampiňónovú zmes, čo sa nám nevošla do syrov, pridáme biele mleté korenie a podľa chuti dosolíme. Podávame s varenými zemiakmi.