NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Vyprážané vrkôčiky obalené v škoricovom cukre
Vyprážané vrkôčiky obalené v škoricovom cukre
Recept Vyprážané vrkôčiky obalené v škoricovom cukre
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Triniti

Ak vyskúšate, iné už robiť nebudete. Vyprážané vrkôčiky obalené v škoricovom cukre sú neodolateľné! Ja som ich skúsila a výsledok bol neskutočný. Prípadne ich môžete zabaliť deťom do školy a ponúknu aj svojich spolužiakov.

Triniti Triniti    ·   9.10.2021

Vyprážané vrkôčiky obalené v škoricovom cukre

Ak vyskúšate, iné už robiť nebudete. Vyprážané vrkôčiky obalené v škoricovom cukre sú neodolateľné! Ja som ich skúsila a výsledok bol neskutočný. Prípadne ich môžete zabaliť deťom do školy a ponúknu aj svojich spolužiakov.

Suroviny
500 g
hladká múka
150 ml
mlieko
20 g
kryštálový cukor
1 bal.
sušené droždie
3 ks
žĺtok
25 g
maslo
120 g
ricotta
štipka
soľ
olej na vyprážanie
práškový / vanilkový / škoricový cukor na obalenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky suroviny vyberieme z chladničky a necháme ich pri izbovej teplote stáť 1 hodinu (mali by mať všetky rovnakú teplotu, aby cesto rýchlo a správne nakyslo).
  2. Do misky pridáme vlažné mlieko, cukor a droždie. Ručne premiešame a necháme stáť 5 minút.
  3. Do druhej misky preosejeme múku, pridáme žĺtky, ricottu, rozpustené maslo a šitpku soli. Premiešame, pridáme kvások a spracujeme hladké cesto, ktoré necháme zakryté kysnúť 1 hodinu. Ak chcete, aby cesto nakyslo rýchlejšie, misku vložte do druhej misky, kde ste naliali teplú vodu. Tak bude cesto v teple a kvasenie prebehne rýchlejšie.
  4. Z cesta oddeľujeme menšie kúsky, ktoré rukami spracujeme do valčeka. Valček prehneme na polovicu a prepletieme.
  5. Smažíme v rozpálenom oleji do zlata a po vysmažení ich ukladáme na papierový obrúsok.
  6. Potom ich obalíme v práškovom, škoricovom, vanilkovom cukre (alebo všetko zmiešame a budeme mať kombináciu týchto cukrov).
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty