NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Vyprážané kuracie rezne v parmezánovom kabátiku
Vyprážané kuracie rezne v parmezánovom kabátiku
Recept Vyprážané kuracie rezne v parmezánovom kabátiku
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mineralka

Kuracie rezne poznáme v klasickom trojobale. Pokiaľ však trojobal obohatíte o parmezán alebo aj o iný syr, aký máte radi, dostanete veľmi chutné rezne na nedeľný obed. Určite vyskúšajte.

Mineralka Mineralka    ·   13.11.2021

Vyprážané kuracie rezne v parmezánovom kabátiku

Kuracie rezne poznáme v klasickom trojobale. Pokiaľ však trojobal obohatíte o parmezán alebo aj o iný syr, aký máte radi, dostanete veľmi chutné rezne na nedeľný obed. Určite vyskúšajte.

Suroviny
600 g
kuracie prsia
50 g
nastrúhaný parmezán
3 ks
vajce
4 lyžice
mlieko
4 lyžice
hladká múka
olej na vyprážanie
soľ a korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kuracie prsia očistíme a nakrájame na plátky. Osolíme a okoreníme z oboch strán.
  2. V miske vymiešame vajíčka, mlieko, soľ, korenie, nastrúhaný parmezán.
  3. Do druhej misky nasypeme múku a môžeme obaľovať.
  4. Najskôr v múke a potom v cestíčku. Môžete aj viackrát opakovať, budete mať hrubší obal.
  5. Vyprážame v rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.
  6. Vyprážané rezne ukladáme do misky, na dno môžete dať papierový obrúsok, aby vsal prebytočný olej.
  7. Podávame so šalátom, zemiakmi. Ja som pripravila klasické zemiakové pyré s petržlenovou vňaťou a k tomu zeleninová obloha.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár