NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Vyprážané cesnakové stehno
Vyprážané cesnakové stehno
Recept Vyprážané cesnakové stehno
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: rebeka

Čo poviete na taký skvelý obed? Samozrejme, po takomto obede si dajte žuvačku, ak ešte plánujete nejaké stretnutie. Inak je fantastický. Autor: Naďa I. /Rebeka/

rebeka    ·   2.10.2020

Vyprážané cesnakové stehno

Čo poviete na taký skvelý obed? Samozrejme, po takomto obede si dajte žuvačku, ak ešte plánujete nejaké stretnutie. Inak je fantastický. Autor: Naďa I. /Rebeka/

Suroviny
4 plátky
bravčové stehno
6 strúčikov
cesnak
podľa chuti
soľ
podľa potreby
sadlo na smaženie
2 lyžice
maslao

Na obalenie:

hladká múka
2 ks
vajce
3 lyžice
mlieko
strúhanka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso naklepeme, z oboch strán potrieme prelisovaným cesnakom a necháme deň až dva v chladničke.
  2. Potom mäso z oboch strán osolíme, pretiahneme hladkou múkou, rozšľahanými vajcami s mliekom a nakoniec v strúhanke. Tú poriadne do mäsa vmasírujeme a prebytočnú zľahka oklepeme.
  3. Na rozpálenej masti osmažíme sprudka z oboch strán dozlatista.
  4. Premiestnime do pekáča (nevymazaného), na každý kus mäsa dáme pol lyžice masla, priklopíme a vložíme do rúry. Pri 200 stupňoch pečieme 30 minút.
  5. Potom zložíme pokrievku, teplotu znížime na 160 stupňov a ešte 20 minút dopekáme.
  6. Rezeň je krásne šťavnatý a krehký.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty